Meer slagkracht in West-Brabant. Al 150 mensen aan het werk.

Dit item is verlopen op 01-03-2017.

Persbericht 2 februari 2017.

Logo Sectorplan West-Brabant

Door de krachten van bedrijven, werknemers en opleiders te bundelen vanuit het Sectorplan West-Brabant zijn al 150 mensen aan de slag. Werkzoekenden en zij-instromers hebben de kans gekregen zich te laten bij- of omscholen en hebben een baan gevonden in de logistiek of techniek.
Dit zorgt voor meer slagkracht in West-Brabant. Op 2 februari 2017 zijn betrokken bedrijven, opleiders, partners en werknemers bij elkaar op Breda International Airport om deze mijlpaal te vieren.
West-Brabant is een innovatieve en sterke economische regio. Om dat zo te houden is de balans tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt van het grootste belang. In de praktijk bestaat er echter een tekort aan personeel voor techniek en logistiek, terwijl een grote groep mensen graag in deze vakgebieden aan de slag wil.

Aanpak

‘Deze aanpak levert een win-win-win-situatie op’, vindt Steven Adriaansen, burgemeester van Woensdrecht en voorzitter van het Sectorplan. ‘Een werkzoekende wordt opgeleid en kan aan de slag, moeilijk opvulbare vacatures krijgen eindelijk invulling en West-Brabant wordt als regio sterker.’
Werkgevers en/of werkzoekenden melden zich bij het Sectorplan West-Brabant, die vervolgens een match maakt. Nadat de werkzoekende aan een werkgever is gekoppeld, krijgt hij of zij de nodige bij of omscholing. Bedrijven betalen slechts de helft van de noodzakelijke opleidingskosten zelf: het Sectorplan betaalt de andere helft. Voor de werknemer is het gratis.

Toenemende vraag

Nu de economie steeds verder aantrekt, neemt de vraag naar goed, vakkundig opgeleid personeel alleen maar toe. Er is behoefte aan meer transport, waardoor de vraag naar vrachtwagenchauffeurs – in de logistieke sector – snel groeit. Maar ook voor een beroep als plaatwerker zijn hard mensen nodig. Zij plegen bij Fokker het onderhoud aan de vliegtuigen. Dankzij de inzet van bedrijven en partners van het Sectorplan zijn er inmiddels al 150 mensen om- of bijgeschoold en aan het werk.
Het doel? Voor eind 2017 zorgen dat ruim 300 kandidaten een mooie, nieuwe functie hebben en daarmee invulling geven aan de (moeilijk) vervulbare vacatures in de regio.

Samenwerking

Sectorplan West-Brabant is een samenwerkingsverband van REWIN, FNV, Regio West-Brabant (RWB), Brabants Zeeuwse Werkgevers (BZW) en Werk en Vakmanschap (W&V). Het initiatief wordt breed gedragen door overheden, bedrijven en (sociale) partners, zoals het WerkgeversServicepunt West-Brabant, ROC West-Brabant en QIS.

Ook aan de slag?

Ben jij op zoek naar werk? Of wil je graag de overstap maken naar techniek of logistiek? Ook in jouw gemeente zijn er volop mogelijkheden. Het Sectorplan West-Brabant brengt je in contact met geïnteresseerde bedrijven en zij zorgen samen voor jouw om- of bijscholing. Meer weten? Bekijk jouw kansen op www.sectorplanwestbrabant.nl.

Voorzitter Sectorplan West-Brabant dhr. Adriaansen spreekt aanwezigen toe

Logo Buurtpreventie     Naambord Molenstraat

Logo West-Brabants Archief

                Logo rekenkamercommissie