26 oktober 2021

Vanmiddag 26 oktober onthulde de Kinderraad van Zundert het regenboogzebrapad in de Manderslaan in Zundert. Tegenover basisschool Zonnebloem. Het is het eerste idee van de Kinderraad dat is gerealiseerd.


De Kinderraad 2021/2022 is pas in september geïnstalleerd, en de leden hebben nu al een eerste idee gerealiseerd: een regenboogzebrapad in hun gemeente. Bij de eerste bijeenkomst vroeg burgemeester Vermue iedereen naar hun goede ideeën voor de gemeente. “Mijn idee was het regenboogzebrapad, om zo te laten zien dat iedereen gelijk is,” aldus Mees van de kinderraad.

Er is gekozen voor een bestaand zebrapad, dichtbij een basisschool. Bij het zebrapad staat een bord dat door de kinderen zelf is ontworpen. ‘Wij zijn allemaal gelijk en bijzonder’ staat op het bord – de kernachtige samenvatting waar dit zebrapad omdraait.

Burgemeester Vermue was aanwezig bij de onthulling: “Hier staan een trotse kinderraad én burgemeester. Ik vind het prachtig om te zien dat ook de kinderraad vindt dat je in onze gemeente iedere dag jezelf kunt zijn. Dit regenboogzebrapad is daar een mooi symbool van”.

 

De Top6 van de Kinderraad

Naast het idee van het regenboogzebrapad, heeft de Kinderraad ook een Top6 van ideeën samengesteld waar ze tijdens hun raadsperiode mee aan de slag gaan. Deze lijst vind je op de webpagina over de Kinderraad.