Wat maakt Zundert zo uniek?

Zundert is een grensgemeente en dat maakt haar anders dan andere gemeenten. Deze natuurlijke ligging aan de grens met Belgiƫ is van invloed op het karakter en de eigenaardigheden van haar bevolking. Invloeden van direct over de grens zijn merkbaar in tongval, gewoonten en mentaliteit. Het karakter wordt ook bepaald door het sociaal-culturele leven dat sterk is ontwikkeld en bijdraagt aan de kwaliteit van het leven en het brede welzijn van haar inwoners. Daarin spelen ook het rijke aanbod van natuur en de verschillende culturele aspecten een belangrijke rol.

Creativiteit

Zundert heeft een bijzondere band met belangrijke kunstenaars als Vincent van Gogh en het echtpaar Richard en Henriƫtte Roland Holst, maar ook met de kleurrijke creativiteit van het Bloemencorso dat jaarlijks duizenden belangstellenden trekt van buiten de gemeente.

Belang van grensligging

De ligging aan de grens met Europa als achtertuin is heel belangrijk voor de ontwikkeling van handel en logistiek. Voor Treeport Zundert betekent dit de springplank op het terrein van de boomteelt. Op sociaal-economisch terrein vormt Zundert een zorgaanbieder van formaat in West-Brabant.