De gemeente Zundert zoekt jou!

Wij willen een zelfstandige gemeente zijn die flexibel meebeweegt met de maatschappij. Hiervoor zijn wij op zoek naar jou! Ben jij onze nieuwe:

Casemanager WABO/Vergunningverlener (36 uur)

Ben jij de enthousiaste, ambitieuze en ervaren casemanager Wabo die een bijdrage levert aan de ruimtelijke ontwikkelingen in onze gemeente?
Heb jij een frisse blik op de toekomst en plan jij vooruit?
Solliciteer dan voor deze baan en ontdek Gemeente Zundert als werkgever!

 

Hoe ziet je baan eruit?

Je bent het aanspreekpunt voor aanvrager en initiatiefnemer en voert de regie op het proces van aanvraag/initiatief tot het afgeven van de vergunning.

Je denkt mee met initiatiefnemers om te kijken of en hoe zij initiatieven kunnen realiseren op basis van vertrouwen en verantwoordelijkheid. Je houdt rekening met de wensen en behoeften van de aanvrager en de kaders die gelden vanuit de wetgeving. Communicatie, het verzamelen van de benodigde informatie, het delen hiervan met de juiste personen en hen stimuleren tot meedenken is een belangrijke activiteit.

Je beoordeelt én coördineert het proces van aangevraagde omgevingsvergunningen. Je toetst aanvragen aan het bestemmingsplan, het bouwbesluit, milieubeleid en andere relevante regelgeving en zet adviezen uit. Je ontwikkelt beleid op het gebied van vergunningverlening en de nieuwe Omgevingswet en de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen.

 

Wat vragen we?

We zijn op zoek naar een enthousiaste, ervaren vergunningverlener die ons programma Service komt versterken. Daarbij zijn we op zoek naar iemand die aan onderstaand profiel voldoet.

 • HBO werk- en denkniveau;
 • een afgeronde opleiding HBO Bouwkunde, Planologie of Ruimtelijke Ordening;
 • kennis van de Wabo en regelgeving bouwen en ruimtelijke ordening;
 • ervaring met Squit XO of een VTH-programma;
 • minimaal drie jaar relevante werkervaring op het gebied van de Wabo/procesmanagement, bij voorkeur bij een gemeente;
 • je hebt goed gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen;
 • je hebt een proactieve en dienstverlenende instelling;
 • je bent stressbestendig en kunt goed omgaan met tijdsdruk en deadlines;
 • je bent flexibel, gedisciplineerd en beschikt over een groot verantwoordelijkheidsgevoel;
 • je hebt t uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden;
 • je bent een doorzetter, collegiaal en weet van aanpakken;
 • proactief, energiek en resultaatgericht;
 • je bent niet bang om je professionele mening te geven, hebt overtuigingskracht en doorzettingsvermogen.

 

De volgende competenties zijn belangrijk:

 • klantgerichtheid;
 • samenwerken;
 • resultaatgerichtheid;
 • analytisch vermogen;
 • kwaliteitsgerichtheid;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • sterke in- en externe verbinder;
 • stressbestendig en flexibel;
 • zelfstandig, positief en proactief.

Bij de gemeente Zundert wordt er gewerkt in beleids- en uitvoeringsprogramma’s in plaats van in afdelingen. De vergunningentaak is een onderdeel van het uitvoeringsprogramma Service, dat dienstverlenend is voor de inwoners. Binnen het programma Service is het team vergunningen volop in ontwikkeling, procesmatig maar ook functioneel op taakomschrijvingen en verantwoordelijkheden.

Naar aanleiding van deze ontwikkelingen waar jij in de functie van casemanager een belangrijke bijdrage zal verrichten samen met je team en in het licht van de nieuwe omgevingswet die gaat komen, worden zaken complexer. Er zal een beroep worden gedaan op improvisatietalent om de klantvragen adequaat af te handelen. Ook burgerparticipatie is belangrijk en invloedrijk op het werk en de processen. Hierdoor zien wij op termijn mogelijkheid voor de rol naar een regie functie. Ben je ambitieus, zie jij kansen en wil jij je graag blijven ontwikkelen dan liggen er in deze functie van casemanager WABO kansen en mogelijkheden om door te groeien naar een regisseursrol.

 

Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende functie met doorgroeimogelijkheden naar een regisseursrol in een gedreven en enthousiast team van collega’s binnen een prachtige, open en flexibele werkomgeving. Met elkaar behalen we de resultaten die de burger van ons verwacht. Onze missie, visie en beleidsprogramma’s zijn hierbij leidend. Wij investeren in de vitaliteit van onze medewerkers met volop ruimte voor eigen initiatief, het ontwikkelen van talenten en een optimale balans in werk en privé. Het salaris behorende bij deze functie is maximaal € 4.225, - bruto per maand (CAR-UWO schaal 10) op basis van een 36-urige werkweek. Dit wordt aangevuld met een individueel keuzebudget van 17,05% van het salaris dat je maandelijks opbouwt. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je het budget besteedt. Gemeente Zundert heeft een eigentijds arbeidsvoorwaardenpakket en kent o.a. flexibele werktijden, betaald ouderschapsverlof, aankoop van verlofuren, een fiscaal gunstige fietsregeling, een vergoeding van reiskosten woon-werkverkeer en volop ontwikkel – en opleidingsmogelijkheden binnen onze eigen Zundert Academy.

Je kunt rekenen op een flexplek in één van onze prachtige kantoren. In deze functie heb je de mogelijkheid om ook op andere locaties en thuis te werken.

Komen we na een eerste sollicitatiegesprek samen tot de conclusie dat jij de kandidaat bent voor deze functie, dan volgt een talentenscan om de goede match te bevestigen.

 

Wie zijn wij?

Gemeente Zundert werkt met inwoners, ondernemers en vele organisaties aan de beste en toekomstbestendige oplossingen voor de gemeente. Samen werken wij aan vraagstukken die steeds complexer zijn en maatwerk verdienen. Tegelijkertijd bieden wij de samenleving volop de ruimte voor eigen initiatieven. Daarom is de gemeente Zundert een netwerkorganisatie. Een netwerkorganisatie geeft ruimte voor integraal werken, flexibiliteit, persoonlijke ontwikkeling, en innovatieve oplossingen. Wij halen actief informatie op uit de samenleving en wij weten wat er speelt. Zo bouwen wij aan een vitale, veilige en bruisende gemeente waar het goed wonen, werken en verblijven is.

 

Nieuwsgierig?

Denk jij bij ons het verschil te kunnen maken? Solliciteer dan direct. Stuur je CV en motivatiebrief in voor 30 augustus 2019 met het sollicitatieformulier behorende bij deze functie op www.werkeninwestbrabant.nl.

De selectiegesprekken zijn gepland in de ochtend op 5 en 9 september. Reserveer deze data alvast in je agenda!

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Ingrid Tjapilon-Welland, programmacoördinator Service, 076-5995 600.

We kijken uit naar je reactie!

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten de voorkeur.

Stagiair Communicatie

Wat ga je doen?

Je loopt mee met de communicatieadviseurs van de gemeente Zundert en krijgt een uniek kijkje in onze keuken. Daarnaast ga je aan de slag met twee opdrachten.

1. Je helpt het communicatieteam om een communicatie toolbox voor medewerkers op te zetten. In deze toolbox zitten allerlei communicatiemiddelen waar medewerkers zelf mee aan de slag kunnen, zoals een foto database, draaiboeken voor bijeenkomsten, een communicatiekalender, tips voor het maken van goede foto’s en video en ga zo maar door.
2. Je denkt mee met het team hoe zij teksten om kunnen zetten in infographics en animaties.

 

Wie ben jij?

Je volgt een HBO studie in de richting van communicatie. Je bent een pro-actieve, creatieve en gedreven student die het ontzettend interessant vindt om in onze netwerkorganisatie werkervaring op te doen.

 

Wat bieden wij?

Wij hebben een stageregeling waarin de mogelijkheden voor een stagevergoeding zijn opgenomen. Een mogelijkheid om praktijkervaring op te doen tijdens je studie voor het aantal uren en gedurende een periode die het beste daarbij aansluit.

 

Nieuwsgierig?

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Nienke van Est, Senior Communicatieadviseur, 076 - 599 56 00.

Heb je interesse? Reageer dan voor 12 juni 2019 via het sollicitatieformulier behorende bij deze functie op www.werkeninwestbrabant.nl.

We kijken uit naar je reactie!