Lezen van het hele reisadvies belangrijk

Reizen naar het buitenland is en blijft een risico. De toename van het aantal besmettingen in Nederland kan gevolgen hebben voor een ontspannen vakantie naar het buitenland. Doordat andere landen ons op basis van de toename in besmettingen als risico zien, kan het zijn dat zij extra maatregelen nemen voor Nederlandse toeristen. In Europa geldt bijvoorbeeld de verplichting om te reizen met het Digitaal Corona Certificaat (DCC) als coronabewijs. In andere landen geldt een verplichte quarantaine bij aankomst. De eisen verschillen per land.

Check altijd voor vertrek het reisadvies op www.wijsopreis.nl. Kijk hierbij niet alleen naar de kleur van uw favoriete vakantieland, maar lees het hele reisadvies. In het reisadvies staat precies welke maatregelen gelden voor het land waar u naartoe wilt en de landen waar u doorheen reist. Dus bereid u goed voor: zet uw coronabewijzen klaar in de CoronaCheck-app of print ze uit. En als u nog niet bent gevaccineerd kunt u zich gratis laten testen voor vertrek.

Ingeklapt

Situatie Belgische grens gewijzigd

Sinds 19 april is het verbod op niet-essentiële reizen vanuit en naar België vervallen. Als u de Belgische grens passeerde, had u een Verklaring op Eer nodig. Hierop stond de reden van uw reis. Deze Verklaring is niet meer nodig. Het dringend advies blijft: ga niet op reis naar het buitenland.

Gaat u langer dan 48 uur naar België? Vul dan – maximaal 48 uur voor uw aankomst – een Passagier Locatie Formulier (PLF) in. Na het invullen van dit formulier ontvangt u – via SMS of telefoon – aanvullende informatie over test- en quarantaineverplichtingen.

Kijk voor actuele informatie over reisadviezen op de website van Nederland Wereldwijd.
Meer informatie over het PLF vind je op de website over de Belgische grenssituatie.

Ingeklapt