Nederlands-Belgische grens weer open voor familiebezoek

Sinds zaterdag 30 mei is familiebezoek over de Nederlands-Belgische grens weer toegestaan. Inwoners van beide landen mogen de grens passeren om hun familieleden te bezoeken. Het bezoeken van vrienden is nog niet toegestaan. Ook de overige grensmaatregelen blijven van kracht. 

Bij een familiebezoek over de grens moet u kunnen bewijzen dat het om een familiebezoek gaat. De familieband moet worden aangetoond (bijvoorbeeld met documenten, foto's en correspondentie). Daarnaast is ook een identiteitsbewijs noodzakelijk. Eenmaal in het buurland moet u zich uiteraard houden aan de daar geldende richtlijnen en maatregelen.

Burgemeester Vermue: “Het is goed nieuws dat familieleden, die elkaar meer dan 2 maanden niet hebben kunnen zien, elkaar weer kunnen bezoeken. Ook in Zundert kennen we veel verhalen van families die elkaar moesten missen vanwege de gesloten grenzen. Daarnaast verwachten we weer meer Belgische bezoekers in onze winkelstraten. Ook dat is goed nieuws. Maar we doen een dringende oproep aan onze Belgische gasten: Vermijd alstublieft drukte en houd 1,5 meter afstand. Vooral op deze tweede Pinksterdag, wanneer grotere drukte wordt verwacht.

Ingeklapt

Buitenland

De zomer van 2020 wordt vanwege het coronavirus anders dan we gewend zijn. Met vakantie gaan is dit jaar minder vanzelfsprekend. Voor wie toch gaat, luidt het advies van het kabinet: bereid u goed voor en informeer uzelf.

Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Ingeklapt