Code Oranje voor provincie Antwerpen

Vanwege het stijgend aantal besmettingen met het Corona-virus, gaat het reisadvies voor de provincie Antwerpen per direct naar ‘oranje’. Dit heeft gevolgen voor onze inwoners, onze gemeente grenst immers direct aan deze provincie.

Het oranje reisadvies betekent:

- Dat alle niet-noodzakelijke reizen naar de provincie Antwerpen sterk worden ontraden. Reis dus alleen naar Antwerpen als dit noodzakelijk is.

- Reis alleen van de provincie Antwerpen naar Nederland als dit noodzakelijk is. Kom je uit de provincie Antwerpen naar Nederland, dan word je dringend geadviseerd om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan.

- Boodschappen doen, winkelen, horecabezoek, dagjes uit en weekenden weg kunnen voorlopig dus niet.

- Voor bepaalde groepen reizigers geldt een uitzondering. Voor bijvoorbeeld zorgprofessionals, grensmedewerkers en transportmedewerkers geldt dat als zij voor hun werk reizen, zij niet in thuisquarantaine hoeven, tenzij zij klachten hebben.

Ingeklapt

Vakantieplannen en buitenland

De zomer van 2020 wordt vanwege het coronavirus anders dan we gewend zijn. Met vakantie gaan is dit jaar minder vanzelfsprekend. Voor wie toch gaat, luidt het advies van het kabinet: bereid u goed voor en informeer uzelf.

Voor een groot aantal landen in Europa is het reisadvies met ingang van 15 juni versoepeld. Het reisadvies voor deze landen wordt aangepast van ‘oranje’ (vakantiereizen afgeraden) naar ‘geel’ (vakantiereizen mogelijk, let op risico’s).

Meer informatie vindt u op de website van Nederland Wereldwijd.

Ingeklapt