Kabinet versterkt vangnet voor bedrijven en banen

Het kabinet breidt het steun- en herstelpakket voor banen en economie op delen verder uit. Ook ziet het af van de geplande versoberingen van de steunmaatregelen. Er komt extra tegemoetkoming voor bedrijven met hoge omzetverliezen, bijvoorbeeld omdat zij door de corona-maatregelen gesloten zijn. Met deze uitbreiding en versterking van het vangnet wil het kabinet zoveel mogelijk voorkomen dat Nederlanders hun baan of bedrijf verliezen, nu het virus langdurig impact heeft op delen van de economie.

Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Ingeklapt

Inkomensondersteuning voor ondernemers verlengt tot 1 april 2021

De inkomensondersteuning voor ondernemers is verlengd tot 1 april 2021 én heet Tozo 3. Wie al een Tozo-uitkering ontvangt, kan een verlening aanvragen via een verkort aanvraagformulier. Voor ondernemers die nog niet eerder Tozo hebben ontvangen, is er een normaal aanvraagformulier.

Kijk voor meer informatie op de website van het Werkplein Hart van West-Brabant.

Daarnaast zijn er - sinds eind oktober - extra aanvullingen op dit derde steunpakket. Meer informatie over deze aanvullingen is terug te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Ingeklapt

Eet- en drinkgelegenheden blijven gesloten

Alle eet- en drinkgelegenheden sluiten de deuren. Afhalen blijft wel mogelijk. Locaties met een gecombineerde functie sluiten het deel met een horecafunctie. Deze sluiting duurt - ten minste - tot 9 februari.

Ingeklapt