Terrassen onder voorwaarden open

Vanaf 28 april kunnen terrassen - van 12.00 tot 18.00 uur - onder voorwaarden open. Er mogen maximaal 50 gasten op een terras zitten. Daarnaast zijn er vaste zitplaatsen en is zelfbediening niet toegestaan. 

Aan een tafel zitten maximaal 2 personen, uiteraard op 1,5 meter afstand. Behalve als het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 12 jaar: dan mogen meer mensen aan een tafel. Gasten kunnen binnen betalen, naar het toilet of gebruik maken van de garderobe. Een mondkapje is binnen verplicht.

Kijk voor alle regels die gelden op het terras op de website van de Rijksoverheid

Ingeklapt

Terras tijdelijk uitbreiden tijdens het terrasseizoen van 2021

Het college van B&W heeft besloten tijdelijke uitbreiding van terrassen (onder voorwaarden) toe te staan tot 1 november 2021. U leest in de regels bij Downloads onderaan deze pagina, waar de uitbreiding van het terras aan moet voldoen. We proberen daarbij zoveel mogelijk maatwerk te leveren. Ook denken we graag mee met het plaatsen van een verantwoord verruimd terras.

Wilt u hier gebruik van maken? En gaat het om een ander terras dan in de reguliere vergunning staat? Dan adviseren wij u om een plan in te dienen. Wilt u daarin antwoord geven op de volgende vragen:

  • Hoe gebruikt u het terras?
  • Welke objecten plaatst u?
  • Hoe heeft u de omgeving betrokken?

Ook als u vorig jaar een voorstel heeft ingeleverd, stuurt u een plan in.
Zorgt u ervoor dat het volledig is? Dan geven wij zo spoedig mogelijk een reactie.

Uw plan stuurt u naar gemeente@zundert.nl onder vermelding van zaaknummer Z21-000828.

Ingeklapt

Kabinet versterkt vangnet voor bedrijven en banen

Het kabinet breidt het steun- en herstelpakket voor banen en economie op delen verder uit. Ook ziet het af van de geplande versoberingen van de steunmaatregelen. Er komt extra tegemoetkoming voor bedrijven met hoge omzetverliezen, bijvoorbeeld omdat zij door de corona-maatregelen gesloten zijn. Met deze uitbreiding en versterking van het vangnet wil het kabinet zoveel mogelijk voorkomen dat Nederlanders hun baan of bedrijf verliezen, nu het virus langdurig impact heeft op delen van de economie.

Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Ingeklapt

Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers wordt Tozo-4

Voor gevestigde ondernemers die in de knel komen door de coronacrisis is er de Tozo-regeling. De regeling is verlengd tot en met 30 juni 2021 en heet nu Tozo-4.

Kijk voor meer informatie op de website van het Werkplein Hart van West-Brabant.

Ingeklapt