Lockdown verlengt tot en met (ten minste) 9 februari

De 'harde' lockdown is verlengd tot en met - ten minste - 9 februari. Deze lockdown gaat gepaard met onderstaande - voor ondernemers relevante - maatregelen:

  • Alle niet-essentiële winkels sluiten;
  • Locaties van contactberoepen als kappers, nagelstudio's en seksinrichtingen sluiten;
  • Para-medische contactberoepen zijn wél toegestaan;
  • Binnensportlocaties als sportscholen, zwembaden, sauna's en welness sluiten.

Kijk voor een overzicht van de uitgezonderde detailhandel (die open mag blijven) op de website van de Rijksoverheid.

Ook een overzicht van de uitgezonderde contactberoepen vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Ingeklapt

Kabinet versterkt vangnet voor bedrijven en banen

Het kabinet breidt het steun- en herstelpakket voor banen en economie op delen verder uit. Ook ziet het af van de geplande versoberingen van de steunmaatregelen. Er komt extra tegemoetkoming voor bedrijven met hoge omzetverliezen, bijvoorbeeld omdat zij door de corona-maatregelen gesloten zijn. Met deze uitbreiding en versterking van het vangnet wil het kabinet zoveel mogelijk voorkomen dat Nederlanders hun baan of bedrijf verliezen, nu het virus langdurig impact heeft op delen van de economie.

Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Ingeklapt

Inkomensondersteuning voor ondernemers verlengt tot 1 april 2021

De inkomensondersteuning voor ondernemers is verlengd tot 1 april 2021 én heet Tozo 3. Wie al een Tozo-uitkering ontvangt, kan een verlening aanvragen via een verkort aanvraagformulier. Voor ondernemers die nog niet eerder Tozo hebben ontvangen, is er een normaal aanvraagformulier.

Kijk voor meer informatie op de website van het Werkplein Hart van West-Brabant.

Daarnaast zijn er - sinds eind oktober - extra aanvullingen op dit derde steunpakket. Meer informatie over deze aanvullingen is terug te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Ingeklapt

Financiële regelingen

Bent u als ondernemers benieuwd van welke tijdelijke financiële regelingen u wel of geen gebruik kunt maken in deze vreemde tijd. In dit overzicht staan alle regelingen op een rijtje.

Ingeklapt

Tegemoetkoming vaste lasten mkb

Mkb-ondernemers die direct geraakt zijn door de diverse kabinetsmaatregelen om het coronavirus in te dammen, kunnen sinds dinsdag 30 juni de Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb (TVL) aanvragen.

Daarnaast kunnen ondernemers ook een aanvraag indienen voor het derde steunpakket corona. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Ingeklapt

Pakket economische maatregelen

Dit pakket biedt, zo lang als nodig is, maandelijks voor miljarden euro’s aan steun. De maatregelen zorgen dat bedrijven hun personeel kunnen doorbetalen, bieden zelfstandigen een overbrugging en maken via versoepelde belastingregelingen, compensatie en extra kredietmogelijkheden mogelijk dat geld in de bedrijven blijft.

Voor de regelingen onder het kopje 'Financiële regelingen' kunt u zich aanmelden. Voor een aantal regelingen moet u bij het Werkplein Hart van West-Brabant zijn.

 

Werkplein Hart van West-Brabant

Ondernemers in Zundert die gebruik willen maken van het maatregelenpakket van het kabinet, kunnen terecht bij Werkplein Hart van West-Brabant. 

Contactgegevens:
www.werkpleinhartvanwest-brabant.nl
Telefoonnummer: 076 750 35 00

Ingeklapt

Ondernemers en ZZP'ers

KvK Corona-loket

Heeft u ondernemersvragen over het coronavirus? Neem dan contact op met het KVK-coronaloket. Staat uw vraag er niet tussen, bel dan naar het Kamer van Koophandel Adviesteam. Vanaf maandag 23 maart is dit nummer open volgens reguliere tijden van 8.30 tot 17.00 uur.

Contactgegevens
www.kvk.nl/coronaloket 
Telefoonnummer: 0800-2117

 

Vrijwilligersorganisatie Over Rood voor ZZP-ers

Over Rood is een vrijwilligersorganisatie die ZZP'ers in financiële problemen helpt. Over Rood is een landelijke organisatie en sinds 2016 actief in Breda en omgeving.

Contactgegevens:
www.overrood.nl
Telefoonnummer: 085-0408 416

 

Heeft u vragen?

Wij zijn telefonisch bereikbaar op 076-599 56 00. Meer informatie vindt u ook op de website van de rijksoverheid bij veelgestelde vragen

Ingeklapt

Arbeidsmigranten en coronamaatregelen

De FNV heeft de meest gestelde vragen en antwoorden van arbeidsmigranten en werkgevers op hun website gezet. Heeft u vragen over de coronamaatregelen in relatie tot arbeidsmigranten en/of uw werkgevrschap. Neem dan een kijkje op de website van de FNV

De rijksoverheid heeft ook een aantal communicatiemiddelen (zoals posters) in andere talen opgesteld. Zoals Engels, Pools en Roemeens. Deze communictaiemiddelen vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Ingeklapt

De (week)markten kunnen aangepast doorgaan

Natuurlijk gelden voor het bezoek aan de weekmarkt de richtlijnen die eerder zijn gegeven: blijf thuis als je niet fit bent, schud geen handen en houd 1,5 meter afstand. Aan kraamhouders wordt het dringende advies gegeven hun klanten hierop te wijzen en hier ook de ruimte voor te geven. Daarnaast wordt geadviseerd om contactloos te betalen. Verder is het advies om ervoor te zorgen dat er borden bij de markten worden geplaatst waarop deze regels duidelijk worden aangegeven.

Ingeklapt