Financiële regelingen

Bent u als ondernemers benieuwd van welke tijdelijke financiële regelingen u wel of geen gebruik kunt maken in deze vreemde tijd. In dit overzicht staan alle regelingen op een rijtje.

Vanaf 15 april kunnen ook campingeigenaren een aanvraag indienen voor de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS) regeling. Een aanvraag kan worden gedaan via de website van de RVO. Meer informatie over deze regeling vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Ingeklapt

Tegemoetkoming vaste lasten mkb

Mkb-ondernemers die direct geraakt zijn door de diverse kabinetsmaatregelen om het coronavirus in te dammen, kunnen sinds dinsdag 30 juni de Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb (TVL) aanvragen.

Ingeklapt

Pakket economische maatregelen

Dit pakket biedt, zo lang als nodig is, maandelijks voor miljarden euro’s aan steun. De maatregelen zorgen dat bedrijven hun personeel kunnen doorbetalen, bieden zelfstandigen een overbrugging en maken via versoepelde belastingregelingen, compensatie en extra kredietmogelijkheden mogelijk dat geld in de bedrijven blijft.

Voor de regelingen onder het kopje 'Financiële regelingen' kunt u zich aanmelden. Voor een aantal regelingen moet u bij het Werkplein Hart van West-Brabant zijn.

 

Werkplein Hart van West-Brabant

Ondernemers in Zundert die gebruik willen maken van het maatregelenpakket van het kabinet, kunnen terecht bij Werkplein Hart van West-Brabant. 

Contactgegevens:
www.werkpleinhartvanwest-brabant.nl
Telefoonnummer: 076 750 35 00

Ingeklapt

Ondernemers en ZZP'ers

KvK Corona-loket

Heeft u ondernemersvragen over het coronavirus? Neem dan contact op met het KVK-coronaloket. Staat uw vraag er niet tussen, bel dan naar het Kamer van Koophandel Adviesteam. Vanaf maandag 23 maart is dit nummer open volgens reguliere tijden van 8.30 tot 17.00 uur.

Contactgegevens
www.kvk.nl/coronaloket 
Telefoonnummer: 0800-2117

 

Vrijwilligersorganisatie Over Rood voor ZZP-ers

Over Rood is een vrijwilligersorganisatie die ZZP'ers in financiële problemen helpt. Over Rood is een landelijke organisatie en sinds 2016 actief in Breda en omgeving.

Contactgegevens:
www.overrood.nl
Telefoonnummer: 085-0408 416

 

Heeft u vragen?

Wij zijn telefonisch bereikbaar op 076-599 56 00. Meer informatie vindt u ook op de website van de rijksoverheid bij veelgestelde vragen

Ingeklapt

Campings, hotels en recreatieparken

Inmiddels is het mogelijk om met meerdere gezinnen gebruik te maken van een vakantiehuis in Nederland. Hierbij moet wel 1,5 meter afstand tot elkaar worden gehouden. Verder nemen campings, hotels en vakantieparken hun maatregelen:

  • Zwembad: binnen- en buitenzwembaden mogen open. Elke accommodatie maakt een eigen afweging of en op welke manier zij hun faciliteiten openen. Check hun website of vraag na hoe hiermee omgegaan wordt;
  • Restaurant: cafés en restaurants mogen weer open. Zij moeten zich houden aan de regels voor de horeca;
  • Winkel: meestal zullen winkels gewoon open zijn. Zij hanteren vergelijkbare maatregelen als winkels buiten een vakantieaccommodatie;
  • Animatie, binnenspeeltuin etc: elke camping, vakantiepark of hotel maakt een eigen afweging of en op welke manier zij hun faciliteiten openen. Check hun website of vraag na hoe hiermee omgegaan wordt;
  • Het gemeenschappelijk sanitair op campings mag, sinds 15 juni, weer open.

Kijk voor de meest recente berichtgeving over campings, hotels en vakantieparken op de website van de Rijksoverheid.

Ingeklapt

Contactberoepen

In sommige gevallen is het moeilijk om de 1,5 meter te houden, daarom gelden er uitzonderingen voor:

  • Hulpbehoevenden en hun begeleiders;
  • Kappers, masseurs en instructeurs in lesauto’s;
  • Sporters, acteurs en dansers.

Er wordt wel gewerkt op afspraak, waarbij vooraf wordt besproken of het bezoek een risico oplevert.

Ingeklapt

Sierteelt en voedingstuinbouw

De sierteeltsector, delen van de voedingstuinbouw en telers van fritesaardappelen kunnen een tegemoetkoming ter compensatie van hun omzetschade a.g.v. het Corona-virus aanvragen. De regeling is te vinden via de website van de Rijksoverheid.

Ingeklapt

De (week)markten kunnen aangepast doorgaan

Natuurlijk gelden voor het bezoek aan de weekmarkt de richtlijnen die eerder zijn gegeven: blijf thuis als je niet fit bent, schud geen handen en houd 1,5 meter afstand. Aan kraamhouders wordt het dringende advies gegeven hun klanten hierop te wijzen en hier ook de ruimte voor te geven. Daarnaast wordt geadviseerd om contactloos te betalen. Verder is het advies om ervoor te zorgen dat er borden bij de markten worden geplaatst waarop deze regels duidelijk worden aangegeven.

Ingeklapt

Koop Lokaal

De impact van de Corona-crisis is overal voelbaar. Ook bij de Zundertse ondernemers. Daarom zijn VVV Zundert, PRET (Platform Recreatie en Toerisme) en de gemeente Zundert de campagne Koop Lokaal gestart.

De campagne roept mensen op om te blijven winkelen bij de winkeliers, horecagelegenheden en andere ondernemers in de kernen van Zundert. “Door lokaal te kopen steunen we de ondernemers bij ons om de hoek. We helpen hen om overeind te blijven. En dat is hard nodig, want ze worden snoeihard geraakt”,  aldus wethouder Economie, Johan de Beer.

Ingeklapt

Overzicht acties ondernemers

Onze ondernemers zijn creatief in het vinden van oplossingen, zodat ze ook in deze tijden zoveel mogelijk door kunnen gaan. Deze acties zijn verzameld op de website van Zin in Zundert. Nieuwe acties of initiatieven kunnen aangeleverd worden via zininzundert@pretzundert.nl.

Ingeklapt