Nog altijd financiële steun voor ondernemers

Ondernemers - die in de knel zijn gekomen door het coronavirus - kunnen nog altijd financiële ondersteuning aanvragen: de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo-5). Deze ondersteuning is voor maximaal 3 maanden én vult uw inkomen aan tot het sociaal minimum. Ondersteuning in de vorm van bedrijfskapitaal (om liquiditeitsproblemen op te lossen), is ook mogelijk.

De Tozo-5 kan je aanvragen via het Werkplein Hart van West-Brabant.

Ingeklapt

Nieuwe subsidie voor meerkosten in de Wmo en Jeugd

Zorgaanbieders moeten, in deze uitzonderlijke tijden, de mogelijkheid hebben om het coronavirus maximaal te controleren, kwetsbare mensen te beschermen, en goede zorg en ondersteuning te geven aan mensen. Daarom hebben de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de rijksoverheid afspraken gemaakt over het bieden van financiële zekerheid en ruimte aan deze zorgaanbieders en hun partners. Eén van de afspraken gaat over het vergoeden van de meerkosten die zij maken om aan de RIVM-richtlijnen te voldoen.

Meer informatie over deze regeling vindt u in dit nieuwsbericht.

Ingeklapt

Kabinet versterkt vangnet voor bedrijven en banen

Het kabinet breidt het steun- en herstelpakket voor banen en economie op delen verder uit. Ook ziet het af van de geplande versoberingen van de steunmaatregelen. Er komt extra tegemoetkoming voor bedrijven met hoge omzetverliezen, bijvoorbeeld omdat zij door de corona-maatregelen gesloten zijn. Met deze uitbreiding en versterking van het vangnet wil het kabinet zoveel mogelijk voorkomen dat Nederlanders hun baan of bedrijf verliezen, nu het virus langdurig impact heeft op delen van de economie.

Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Ingeklapt

Financiële regelingen

Bent u als ondernemers benieuwd van welke tijdelijke financiële regelingen u wel of geen gebruik kunt maken in deze vreemde tijd. In dit overzicht staan alle regelingen op een rijtje.

Ingeklapt

Pakket economische maatregelen

Dit pakket biedt, zo lang als nodig is, maandelijks voor miljarden euro’s aan steun. De maatregelen zorgen dat bedrijven hun personeel kunnen doorbetalen, bieden zelfstandigen een overbrugging en maken via versoepelde belastingregelingen, compensatie en extra kredietmogelijkheden mogelijk dat geld in de bedrijven blijft.

Voor de regelingen onder het kopje 'Financiële regelingen' kunt u zich aanmelden. Voor een aantal regelingen moet u bij het Werkplein Hart van West-Brabant zijn.

 

Werkplein Hart van West-Brabant

Ondernemers in Zundert die gebruik willen maken van het maatregelenpakket van het kabinet, kunnen terecht bij Werkplein Hart van West-Brabant. 

Contactgegevens:
www.werkpleinhartvanwest-brabant.nl
Telefoonnummer: 076 750 35 00

Ingeklapt

Ondernemers en ZZP'ers

KvK Corona-loket

Heeft u ondernemersvragen over het coronavirus? Neem dan contact op met het KVK-coronaloket. Staat uw vraag er niet tussen, bel dan naar het Kamer van Koophandel Adviesteam. Vanaf maandag 23 maart is dit nummer open volgens reguliere tijden van 8.30 tot 17.00 uur.

Contactgegevens
www.kvk.nl/coronaloket 
Telefoonnummer: 0800-2117

 

Vrijwilligersorganisatie Over Rood voor ZZP-ers

Over Rood is een vrijwilligersorganisatie die ZZP'ers in financiële problemen helpt. Over Rood is een landelijke organisatie en sinds 2016 actief in Breda en omgeving.

Contactgegevens:
www.overrood.nl
Telefoonnummer: 085-0408 416

 

Heeft u vragen?

Wij zijn telefonisch bereikbaar op 076-599 56 00. Meer informatie vindt u ook op de website van de rijksoverheid bij veelgestelde vragen.

Ingeklapt

Arbeidsmigranten en coronamaatregelen

De FNV heeft de meest gestelde vragen en antwoorden van arbeidsmigranten en werkgevers op hun website gezet. Heeft u vragen over de coronamaatregelen in relatie tot arbeidsmigranten en/of uw werkgeverschap. Neem dan een kijkje op de website van de FNV

De Rijksoverheid heeft ook een aantal communicatiemiddelen (zoals posters) in andere talen opgesteld. Zoals Engels, Pools en Roemeens. Deze communictaiemiddelen vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Ingeklapt