Pakket economische maatregelen

Dit pakket biedt, zo lang als nodig is, maandelijks voor miljarden euro’s aan steun. De maatregelen zorgen dat bedrijven hun personeel kunnen doorbetalen, bieden zelfstandigen een overbrugging en maken via versoepelde belastingregelingen, compensatie en extra kredietmogelijkheden mogelijk dat geld in de bedrijven blijft.

Er wordt hard gewerkt om de maatregelen zo snel mogelijk op te stellen. Voor een aantal regelingen kunt u zich al wel aanmelden.
Dit kunt u onder andere doen via Werkplein Hart van West-Brabant.

Update 27 maart: De regeling 'tegemoetkoming schade COVID-19' staat vanaf vandaag open voor aanvragen. U kunt uw aanvraag via het RVO indienen. Kijk op de website van RVO. De verwachting is dat andere regelingen na het weekend opengaan.

 

Werkplein Hart van West-Brabant

Ondernemers in Zundert die gebruik willen maken van het maatregelenpakket van het kabinet, kunnen terecht bij Werkplein Hart van West-Brabant. 

Contactgegevens:
www.werkpleinhartvanwest-brabant.nl
Telefoonnummer: 076 750 35 00

Ingeklapt

Ondernemers en ZZP'ers

KvK Corona-loket

Heeft u ondernemersvragen over het coronavirus? Neem dan contact op met het KVK-coronaloket. Staat uw vraag er niet tussen, bel dan naar het Kamer van Koophandel Adviesteam. Vanaf maandag 23 maart is dit nummer open volgens reguliere tijden van 8.30 tot 17.00 uur.

Contactgegevens
www.kvk.nl/coronaloket 
Telefoonnummer: 0800-2117

 

Vrijwilligersorganisatie Over Rood voor ZZP-ers

Over Rood is een vrijwilligersorganisatie die ZZP'ers in financiële problemen helpt. Over Rood is een landelijke organisatie en sinds 2016 actief in Breda en omgeving.

Contactgegevens:
www.overrood.nl
Telefoonnummer: 085-0408 416

 

Heeft u vragen?

Wij zijn telefonisch bereikbaar op 076-599 56 00. Meer informatie vindt u ook op de website van de rijksoverheid bij veelgestelde vragen

Ingeklapt

Horeca ondernemers

Bezorgen en thuisbezorgen mag doorgaan, afhalen nu ook. Maar vermijd drukte, zorg dat je niet met andere mensen dicht op elkaar staat en laat mensen bij afhalen hun consumpties mee naar huis nemen (niet ter plaatse opeten).

Eet- en drinkgelegenheden blijven voor consumenten gesloten tot en met 6 april (ook geen drankjes ter plaatse). Thuisbezorgen mag dus wel omdat hierbij de consument niet in de zaak hoeft te komen.

Op de website van Koninklijke Horeca Nederland is veel informatie te vinden over wat de huidige situatie voor uw horeca-onderneming betekent.

Ingeklapt

De (week)markten kunnen aangepast doorgaan

Omdat er onduidelijkheid was over het doorgaan van de weekmarkten is door de drie Veiligheidsregio’s een eenduidig besluit genomen. De weekmarkten in Brabant kunnen vanaf aanstaande maandag 23 maart in aangepaste vorm doorgaan. De reden hiervoor is dat markten, als het gaat om het aanbieden van voedsel, voorzien in een primaire levensbehoefte. Er moet hierbij wel voorkomen worden dat er grote groepen mensen (meer dan 100 personen) tegelijk op de markt zijn.

Dat betekent dat er geen non-food kramen zijn toegestaan op de weekmarkten.

Kramen waar ter plekke eten genuttigd kan worden, zijn niet toegestaan. Bij deze kramen kan alleen eten worden afgehaald. Dit is in lijn met de maatregel die nu ook al geldt voor horecagelegenheden.

Houd afstand op de weekmarkt

Natuurlijk gelden voor het bezoek aan de weekmarkt de richtlijnen die eerder zijn gegeven: blijf thuis als je niet fit bent, schud geen handen en houd 1,5 meter afstand. Aan kraamhouders wordt het dringende advies gegeven hun klanten hierop te wijzen en hier ook de ruimte voor te geven. Daarnaast wordt geadviseerd om contactloos te betalen. Verder is het advies om ervoor te zorgen dat er borden bij de markten worden geplaatst waarop deze regels duidelijk worden aangegeven.

Ingeklapt