Wat doet de gemeente?

Dit jaar zijn ongeveer 8.300 bomen preventief (biologisch) bestreden tegen de eikenprocessierups. Daarnaast zetten we in op natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups. Dit door bermen ecologisch te maaien, een 'vogelhuisjes-actie' en het inzaaien van bepaalde bloemenmengsels. Al deze acties trekken natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups aan.

Ingeklapt

Wat kan ik doen?

Als u, als eigenaar van een boom, last heeft van de eikenprocessierups is het advies een gespecialiseerd groenbedrijf in te schakelen. Probeer vooral niet zelf de nesten te verwijderen. Kijk op de website van de VHG welke hoveniersbedrijven dit werk kunnen uitvoeren. Daarnaast kunt u zelf nestkastjes voor koolmezen ophangen of bloemenmengsel inzaaien. 

Ingeklapt

Overlast melden

U kunt overlast van de eikenprocessierups bij ons melden via gemeente@zundert.nl, 076-599 56 00 of VerbeterdeBuurt. Wij proberen uw melding zo snel mogelijk op te pakken, in de zomermaanden kan dit door de vele meldingen iets langer duren.

Niet alle meldingen worden opgepakt. In sommige gevallen wordt ervoor gekozen de overlast te accepteren en geen maatregelen te treffen.

Ingeklapt

Meer informatie

Kijk voor veelgestelde vragen en antwoorden én meer informatie op het Kennisplatform Processierups en de website van de GGD.

Ingeklapt