Groen, gedreven en gemeenschapszin

De huisstijl bestaat uit een nieuw logo en nieuwe kleuren. Het komend jaar wordt de nieuwe huisstijl stapsgewijs geïntroduceerd in alle uitingen van de gemeente.

 

Waarom een nieuwe huisstijl?

In 2018 presenteerde de gemeente het DNA-onderzoek over Zundert: inwoners, ondernemers en bestuurders uit Zundert zijn toen op zoek gegaan naar de typische kenmerken van hun gemeente. Uit het DNA-onderzoek kwamen de kernwaarden groen, gedreven, gemeenschapszin, maar ook robuust, kracht en ondernemend naar voren. Bovendien werd er een kleurenpallet geïntroduceerd dat ‘typisch Zunderts’ is. Daarnaast heeft de gemeente zich in de afgelopen paar jaar over de volle breedte doorontwikkeld tot netwerkgemeente die midden in de samenleving staat en die de DNA-waarden in de genen heeft zitten. Bij deze ontwikkelingen hoort een nieuwe huisstijl die past bij de gemeente Zundert anno 2019. Dat is nu gebeurd met een herkenbaar beeldmerk en nieuwe kleuren.

 

Van DNA naar nieuw huisstijl

De huisstijl is ontworpen door het Wernhoutse vormgeversbureau In-Idee. Zij baseerden zich op het DNA-onderzoek. Uit het onderzoek is het volgende beeld gekomen, dat verwerkt is in het logo:

  • Zundert heeft een hecht en krachtig verenigingsleven. Gevoed door gemeenschapszin en gedrevenheid is niets onmogelijk.
  • Zundert is een gemeente die constant in ontwikkeling is, open staat voor verbindingen, maar beschermend is naar haar eigen kern.
  • Naast Van Gogh en het corso staat Zundert ook bekend om haar mooie natuurgebieden, de boomkwekerijen en zacht fruittelers.
  • Zundert bestaat uit vijf kerndorpen met een eigen geschiedenis en karakter. Samen vormen ze de gemeente.
     

Gefaseerd doorvoeren

Het nieuwe logo wordt gefaseerd doorgevoerd. We veranderen dus niet alles in één keer. Alles wat nu wordt vormgegeven of wat moet worden bijbesteld verschijnt in het nieuw. Daar doen we ruim een jaar over. Het oude en het nieuwe logo komt daarom de komende tijd nog allebei voorbij.

 

Ingeklapt

De kern van het logo


“Die lijnen zijn nu zo eenvoudig dat men ze met de pen om kan trekken, maar ik zeg nog eens, de kwestie is die grote lijnen te vinden, zodat met een paar strepen of krassen men het essentiële zegt. De lijnen zó te kiezen dat ’t vanzelf spreekt als ’t ware dat ze zo lopen moeten, dat is iets dat echter niet vanzelf gaat.”  - Vincent van Gogh -

Zundert kenmerkt zich door de vele bossen, boomteelt en landerijen. Het beeklandschap. Ziet u de verbondenheid in het lijnenspel tussen mens en omgeving? Voel de kracht van de gemeenschapszin en ontdek de gedrevenheid. Er is altijd wel een weg. Niets is onmogelijk. Zundert is een netwerkgemeente die constant in ontwikkeling is, open staat voor verbindingen maar beschermend is naar haar eigen kern waarin gemeente Zundert centraal staat.

Gemeente Zundert heeft 5 kerndorpen die ieder op zich zijn kwaliteiten kennen maar ook in verbinding staan. Krachtig maar met zachte afgeronde hoeken vormen ze de buitenlijnen van het eenvoudige en krachtige beeldmerk. Knijp uw ogen samen en ontdek de schors van een boom, beschermend en warm.

Wij zijn trots op gemeente Zundert.

 

Heeft u vragen over de nieuwe huisstijl? Neem dan contact op met Communicatie van de gemeente Zundert via: communicatie@zundert.nl

Ingeklapt