02 maart 2018

Op 1 maart was voor de gemeente Zundert de laatste dag dat bewoners van Camping Fort Oranje vertrokken.


Daarmee is conform het plan van aanpak het terrein vrijwel leeg. Alleen de bewoners die kaveleigenaar zijn en de bewoners die ondertussen de sleutel van vervangende woonruimte hebben gekregen zijn nog op het terrein aanwezig. Na maart blijven alleen de kaveleigenaren over. 

Gefaseerde aanpak werkt

Toen op 23 juni 2017 het beheer door de gemeente Zundert van Camping Fort Oranje werd overgenomen was direct duidelijk dat de erbarmelijke leefomstandigheden en de veiligheidssituatie op de camping noodzaakten tot actie. Samen met de hulpdiensten is toen besloten dat de camping gesloten is en dat de bewoners op zoek moesten naar andere woonruimte. Vanaf dat moment is gefaseerd gewerkt aan het verplaatsen van de bewoners. Met een zorgindicatie werden de bewoners geholpen en anders werden de bewoners aangezet om zelf in actie te komen. 

Leefbare situatie voor de bewoners

Hoewel het niet altijd makkelijk was, is ondertussen duidelijk dat de ingeslagen weg voor zowel gemeente, hulpdiensten als bewoners goed is uitpakt. De gemeente en gezamenlijke hulpdiensten hebben veel tijd en energie gestoken in het vinden van vervangende woonruimte voor die mensen die daarvoor in aanmerking kwamen. Dat heeft ook veel lobbywerk gekost bij overige gemeenten in den lande.

Mede omdat de zaken zorgvuldig aangepakt moesten worden zijn we daarin geslaagd. De gemeente Zundert vangt op dit moment op het voormalig AZC, de Kloostertuin, in 28 woonunits mensen op uit Fort Oranje. Hiermee is voor deze groep mensen een verlengde zoektijd gecreĆ«erd waardoor zij in de loop der tijd alsnog passende vervangende woonruimte kunnen vinden. 

Toekomst

Nu de camping vrijwel leeg is, is de gemeente bezig met de toekomst van het terrein. Hierover kan op dit moment echter nog geen uitspraak gedaan worden. De tot nu toe gemaakte kosten worden verhaald op de eigenaar. 

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/index.php?L=0&cHash=3e5f936f6d37d9d5f0813415344387fc&id=33&tx_news_pi1%5Bnews%5D=151