Mantelzorgcompliment

 

De gemeente Zundert spreekt graag haar waardering uit aan de mantelzorgers in de gemeente. Daarom wordt het Mantelzorgcompliment voor de tweede keer uitgegeven. Als dank voor de belangeloze, intensieve zorg aan een hulpbehoevende in de directe omgeving, ontvangen mantelzorgers een cadeaubon van de gemeente.

Mantelzorgers zijn onmisbaar in onze samenleving. Om dat te laten blijken, zet de gemeente mantelzorgers in het zonnetje. Het Mantelzorgcompliment wordt ook gegeven door degene die de zorg ontvangt. De aanvraag is namelijk ook door hem of haar bij de gemeente ondertekend.

Van 1 december 2018 tot en met 31 maart 2019 kunt u het aanvraagformulier invullen en sturen naar de gemeente. De mantelzorger ontvangt € 100,- in de vorm van een cadeaubon in te wisselen bij tientallen winkels en ondernemers in gemeente Zundert. De cadeaubon is tot 1 januari 2020 geldig.

Het aanvraagformulier kunt u hieronder downloaden.

Wat is het Mantelzorgcompliment?

Het mantelzorgcompliment bestaat uit een cadeaubon die mensen kunnen besteden bij lokale winkeliers. Het mantelzorgcompliment is bestemd voor iedereen van 18 jaar en ouder, die meer dan zes uur per week en gedurende minimaal drie maanden onbetaald zorg of hulp geeft aan een hulpbehoevende medemens uit de gemeente Zundert. Ook mensen die minimaal 250 uur per jaar onbetaald zorg verlenen of hulp verlenen aan een hulpbehoevende medemens uit de gemeente Zundert, kunnen in aanmerking komen. Bijvoorbeeld aan een buurvrouw, familielid of vriend. Degene die de zorg ontvangt, kan de waardering aanvragen. Een mooi gebaar om uw mantelzorger eens extra in het zonnetje te zetten!