14 november 2017
Werk in uitvoering

Werk in uitvoering

Op 20 november 2017 beginnen in opdracht van de gemeente Zundert reinigings- en inspectiewerkzaamheden aan het hoofdriool in Zundert.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door M.J. Oomen en duren naar verwachting tot 8 december 2017.

In de volgende wijken vinden de werkzaamheden plaats:

  • Start week 47 gedeelte tussen Achtmaalseweg, Leeuwerikstraat en Molenstraat/Wernhoutseweg te Zundert
  • De straten Wielewaal, Blauwstraat en Oranjeplein te Zundert
  • Start week 48 Industrieterrein De Ambachten te Zundert
  • Start eind week 48 begin week 49 Oude Baan te Wernhout

Wanneer de reinigingswagen in uw straat aan het werk is, zal de doorgang (deels) geblokkeerd worden.

Overlast

Wat merkt u van het schoonmaken en inspecteren als deze werkzaamheden in uw straat plaatsvinden? Omdat het hoofdriool met hoge druk wordt gereinigd, bestaat een kleine kans dat uw binnenriolering wordt leeggezogen of gedurende een ogenblik onder druk komt te staan. Het eerste veroorzaakt een rioollucht in huis, wat eenvoudig te verhelpen is door alle kranen even te laten lopen. Hiermee worden de zwanenhalzen van de afvoerleidingen weer gevuld. Vergeet hierbij niet de afvoer van de CV installatie. In het andere geval kan het water omhoog komen of gaan borrelen in het toilet of de gootsteen. Doorgaans komt dit zeer zelden voor.

Voorzorgsmaatregelen

Om problemen te voorkomen, kunt u het beste de volgende voorzorgsmaatregelen nemen:

  1. Om spetters door het opborrelende water te voorkomen, adviseren wij u om tijdens de werkzaamheden de deksel van uw toilet te sluiten met daartussen een vuilniszak of een natte doek. Verzwaar de deksel met bijvoorbeeld een volle emmer water zodat de deksel niet open gaat door de hoge druk.
  2. Dek alle afvoeren van de gootsteen af en dek wastafels, bad en douche af met een natte doek. Natuurlijk alleen wanneer u deze niet gebruikt.
  3. Spoel na de werkzaamheden uw wc door en laat uw kranen kort doorlopen om alle stankafsluiters te vullen.

U kunt tijdens de werkzaamheden gewoon gebruik maken van toilet, douche of wasmachine. Bent u overdag niet thuis, dan kunt u wellicht even iets afspreken met uw buren of neem, voordat u weggaat, even de moeite om voorzorgsmaatregelen te treffen.

Planning

Omdat reinigingswerkzaamheden als deze van straat tot straat verschillen in tijdsduur, is het niet mogelijk om aan te geven op welk tijdstip wij bij uw bedrijf/woning in de buurt zijn. 

Tot slot

Het reinigen en inspecteren van het riool gebeurt vanuit inspectieputten. Inspectieputten zijn te herkennen aan de dichte vierkante metalen deksels, die u in de straat ziet. Om de inspectieputten goed bereikbaar te houden, vragen wij u om alle inspectieputten in de straat ruim vrij te houden voor de uitvoering van onze werkzaamheden en auto┬┤s zo min mogelijk te parkeren in de nabijheid van de inspectieputten.

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden kan het voorkomen dat het verkeer enig oponthoud ondervindt. Uiteraard doen wij er alles aan om de eventuele overlast tot een minimum te beperken.

Vragen

Heeft u nog vragen met betrekking tot de uitvoering van de werkzaamheden, neemt u dan gerust contact op met de heer H. van Geffen tel.: 076-599 57 21

U kunt in huis overlast ondervinden. Hier kunt u zelf maatregelen tegen treffen. Tevens wordt verzocht niet te parkeren op de inspectieputten voor het riool, te herkennen aan dichte vierkante metalen deksels. 

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/?tx_ttnews%5Byear%5D=2017&tx_ttnews%5Bmonth%5D=11&tx_ttnews%5Btt_news%5D=78&cHash=d567107aae49e6d68125e5bdbb7dbf48