04 december 2017
Paul Jankowski en wethouder Jan Aarts

Paul Jankowski (afdelingsleider klas 1-4) en Jan Aarts (wethouder Onderwijs) voor de school waar in 2021 ook Havo bovenbouw zal zijn.

Middelbare school Mencia Sandrode start in 2021 met bovenbouw Havo die aansluiting biedt op alle HBO-opleidingen.


De komst van bovenbouw havo is van strategisch belang voor de toekomst van de gemeente Zundert. Het biedt onderwijs in de vertrouwde omgeving van het kind, draagt bij aan leefbaarheid, een goed vestigingsklimaat voor gezinnen en betere werkgelegenheid. Wethouder van Onderwijs, Jan Aarts,  ondersteunt de plannen daarom van harte.

De komst van bovenbouw Havo is van strategisch belang voor de gemeente: “Het bieden van volwaardig onderwijs is in de allereerste plaats belangrijk voor de doorgaande ontwikkeling van een kind dat in het vertrouwde Zundert naar school kan blijven gaan. Daarnaast trekt kwalitatief en volwaardig onderwijs gezinnen aan, is het goed voor de werkgelegenheid en draagt het bij aan de leefbaarheid van de gemeente. Kinderen blijven in Zundert en kunnen hier sporten en in het rijke verenigingsleven duiken. Het is het complete plaatje dat je aan gezinnen biedt dat het erom doet,” aldus wethouder Jan Aarts.

De bovenbouw Havo is een mooie stap na de introductie van het VMBO-kader 1 en 2, nu zo’n twee jaar geleden. Door VMBO in Zundert aan te bieden kunnen kinderen werken in Zundertse bedrijven als land- en tuinbouw, logistiek, techniek.

Paul Jankowski, Afdelingsleider van klas 1-4 van Mencia Sandrode kijkt uit naar een toekomst met volwaardige Havo: “Na een haalbaarheidsonderzoek een paar jaar terug onder inwoners en ouders hebben we de knoop doorgehakt en bepaald dat de bovenbouw Havo er moet komen. Van leerlingen horen wij terug dat ze er naar uitkijken om de hele middelbare schooltijd in Zundert te doorlopen. We zien nu al bij de leerlingen op VMBO-kader dat zij hun stinkende best doen om door te stromen naar de Mavo zodat ze hier hun school kunnen afmaken. Dat is hen heel veel waard”.

Voorbereiden op 2021

Op 6 en 7 maart zijn de inschrijfavonden voor nieuwe leerlingen. Paul Jankowski: “Alleen bij voldoende aanmeldingen kunnen we starten met de Havo bovenbouw. De voorlichtingsavond is heel druk bezocht en ook de reacties van leerlingen uit groep 8 geven ons een gevoel dat er veel aanmeldingen komen. Of dat werkelijk zo is, zullen we dan zien”. Na 7 maart start de voorbereiding. Fysiek is er voldoende ruimte in de school. De voorbereiding zal dus vooral achter de schermen plaatsvinden. Zo zijn er nu al een aantal docenten bezig om de eerste graad te halen zodat zij in de bovenbouw les kunnen geven. 

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/?tx_ttnews%5Byear%5D=2017&tx_ttnews%5Bmonth%5D=12&tx_ttnews%5Btt_news%5D=96&cHash=23445cd5091ee281368395646ba77074