08 maart 2018
Presentatie Cultuurprijs

ZUNDERT – In het cultuur centrum van de gemeente onthulde Jan Aarts, wethouder Cultuur, op 7 maart de nieuwe cultuurprijs ‘Goede Grond’. De prijs wordt minimaal één keer per jaar uitgereikt aan een organisatie of persoon die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan cultuur in de gemeente Zundert. De prijs is een blijk van waardering voor de kwaliteit van het werk, maar kan ook worden ingezet ter stimulering van talent.

 

“Culturele organisaties of personen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan cultuur zijn niet alleen van grote betekenis voor de gemeente zelf, maar laten ook landelijk en internationaal hun sporen na. Deze kwaliteiten moeten we koesteren en stimuleren,” aldus Jan Aarts, wethouder Cultuur.

 

De Cultuurprijs uitgelegd

Cultuurprijs ‘Goede Grond’ bestaat uit een geldbedrag van 500 euro en een uniek kunstwerk ter waarde van 500 euro die speciaal voor deze gelegenheid is ontworpen. “Het kunstwerk wordt ook steeds ontworpen door kunstenaars uit de gemeente om op deze manier zoveel mogelijk talent te stimuleren en te verbinden aan de Cultuurprijs,” voegt Jan Aarts toe. Kunstenaars kunnen zich aanmelden met een idee voor de prijs. Per uitreiking wordt uit de inzendingen van kunstenaars een ontwerp gekozen.

 

De organisatie of persoon die de prijs wint is genomineerd door het publiek en vervolgens is de nominatie beoordeeld door een onafhankelijke cultuurcommissie. Deze commissie bestaat uit personen die cultuur in de gemeente een warm hart toedragen. Nieuw is dat de prijs bij gelegenheid wordt uitgereikt in plaats van op een vast moment in het jaar.

 

Vruchtbare bodem

De naam van de Cultuurprijs, ‘Goede Grond’, is een verwijzing naar de vruchtbare bodem in de gemeente Zundert op cultureel gebied en het is het uiteraard een verwijzing van Van Gogh, die uit deze grond is voortgekomen en zich later als kunstenaar ontwikkelde.

 

Alle informatie over de cultuurprijs en om een nominatie te doen, vindt u op www.zundert.nl/cultuurprijs.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/archief/2018/03/artikel/gemeente-zundert-presenteert-de-nieuwe-cultuurprijs-goede-grond-169.html