08 juni 2020

Samen met het Regionaal Energieloket, Stichting WindCent en de Rabobank, organiseren wij op dinsdagavond 16 juni een gratis online informatiebijeenkomst over energiebesparing voor de inwoners van Rijsbergen. De bijeenkomst start om 19.00 uur en duurt tot 20.30 uur.

 

Duurzaam Rijsbergen

Een woning verbeteren levert vaak veel wooncomfort en energiebesparing op. Toch kan het als inwoner soms lastig zijn een weg te vinden in alle mogelijkheden om te verduurzamen. De gemeente Zundert vindt het belangrijk om inwoners goed te informeren over mogelijkheden rond energiebesparing. Daarom geeft de gemeente samen met Stichting WindCent, Rabobank en het Regionaal Energieloket tips over energiebesparing tijdens een gratis online informatiebijeenkomst voor inwoners van Rijsbergen. “Mensen kunnen een enorm verschil maken door hun woning te verduurzamen. Als gemeente moeten we er voor zorgen dat we een overzicht bieden van de te nemen maatregelen en beschikbare subsidies. We gaan samen aan de slag voor een duurzaam Rijsbergen en helpen de inwoners daar graag mee op weg”, aldus wethouder Duurzaamheid Johan de Beer.

 

Vijf adviesrapporten

Tijdens de online informatiebijeenkomst op 16 juni krijgen inwoners besparingstips per woningtype en advies om met weinig geld energie te besparen. Ook met een beperkt budget zijn er veel (vaak makkelijk uitvoerbare) energiebesparende maatregelen mogelijk. Het Regionaal Energieloket heeft daarnaast vijf adviesrapporten gemaakt op basis van verschillende type woningen in Rijsbergen. In deze rapporten staat informatie over wooncomfort, kwaliteit en het energieverbruik van de woning. Met dit rapport kunnen inwoners van Rijsbergen hun woning energiezuiniger of zelfs aardgasvrij maken. Tijdens de informatiebijeenkomst worden deze rapporten toegelicht en deze zijn na afloop te downloaden via de website van het Regionaal Energieloket.

 

Aanmelden
Aanmelden voor de online bijeenkomst kan via de website van het Regionaal Energieloket. Vul de postcode in en klik op de knop ‘Buurtactie Energiezuinig Wonen Rijsbergen’. Klik daarna op ‘Aanmelden online informatieavond’ en volg de instructies. Lees meer over energie besparen op de website van het Regionaal Energieloket. Voor vragen neemt u contact op met het Regionaal Energieloket. Per mail via projecten@regionaalenergieloket.nl of telefonisch via 088 525 4110.

Voor vragen neemt u contact op met het Regionaal Energieloket. Per mail via projecten@regionaalenergieloket.nl of telefonisch via 088 525 4110.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/16-juni-online-bijeenkomst-over-energiebesparing