11 september 2020

Gemeente Zundert organiseert samen met het Regionaal Energieloket, Stichting WindCent en Rabobank op woensdagavond 16 september a.s. van 19.00 uur tot 20.30 uur een gratis online informatiebijeenkomst over energiebesparing voor inwoners van Wernhout en Achtmaal.

Mogelijkheden verduurzamen

Een woning verbeteren levert vaak veel wooncomfort en energiebesparing op. Toch kan het als inwoner soms lastig zijn een weg te vinden in alle mogelijkheden om te verduurzamen. De gemeente Zundert vindt het belangrijk om inwoners goed te informeren over mogelijkheden rond energiebesparing. Daarom geeft de gemeente samen met Stichting WindCent, Rabobank en het Regionaal Energieloket tips over energiebesparing tijdens een gratis online informatiebijeenkomst voor inwoners van Wernhout en Achtmaal. “Mensen kunnen een enorm verschil maken door hun woning te verduurzamen. Als gemeente moeten we er voor zorgen dat we een overzicht bieden van de te nemen maatregelen en beschikbare subsidies. We gaan samen aan de slag voor een duurzaam Wernhout en Achtmaal en helpen de inwoners daar graag mee op weg”, aldus wethouder Duurzaamheid Johan de Beer.

Besparingstips

Tijdens de online informatiebijeenkomst op 16 september krijgen inwoners besparingstips per woningtype en advies om met weinig geld energie te besparen. Ook met een beperkt budget zijn er veel (vaak makkelijk uitvoerbare) energiebesparende maatregelen mogelijk. Het Regionaal Energieloket heeft daarnaast vijf adviesrapporten gemaakt op basis van verschillende type woningen in Wernhout en vijf type woningen in Achtmaal. In deze rapporten staat informatie over wooncomfort, kwaliteit en het energieverbruik van de woning. Met dit rapport kunnen inwoners van Wernhout en Achtmaal hun woning energiezuiniger of zelfs aardgasvrij maken. Tijdens de informatiebijeenkomst worden deze rapporten toegelicht en zijn na afloop te downloaden op de website van het Regionaal Energieloket.

Aanmelden

Aanmelden voor de online bijeenkomst kan via de website van het Regionaal Energieloket. Vul de postcode in en klik op de knop ‘Buurtactie Energiezuinig Wonen Wernhout’ of ‘Buurtactie Energiezuinig Wonen Achtmaal’. Klik daarna op ‘Aanmelden online informatieavond’ en volg de instructies. Lees meer over energie besparen op de website van het Regionaal Energieloket. Voor vragen neemt u contact op met het Regionaal Energieloket. Per mail via projecten@regionaalenergieloket.nl of telefonisch via 088 525 4110.

 

 

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/16-september-online-bijeenkomst-over-energiebesparing