06 november 2020

Gemeente Zundert start op de Dag van de Mantelzorger, 10 november, met de campagne ‘Manteldragers van Zundert’. Zundertse mantelzorgers moeten de waardering krijgen die zij verdienen. Via de campagne worden ze in beeld gebracht en benoemd tot manteldragers. De gemeente organiseert de campagne samen met Stichting Welzijn Zundert.

 

Eén van de krachten van onze inwoners is het saamhorigheidsgevoel. Als het er op aan komt zorgen we voor elkaar. Of zorgen we dat iets voor elkaar komt. Zoals mantelzorg voor een ander. Hoewel wij het vaak als normaal zien, is het broodnodig om er aandacht aan te schenken. Mantelzorgers moeten gezien worden en waardering krijgen voor wat ze doen,” aldus wethouder Twan Zopfi, wethouder Zorg & Sociaal Domein.

 

De campagne ‘Manteldragers van Zundert’

Daarom wil de gemeente Zundert mantelzorgers de waardering geven die zij verdienen. Samen met de Stichting Welzijn Zundert organiseert de gemeente de campagne ‘Manteldragers van Zundert’. Via de campagne benoemen we inwoners tot manteldragers. Daarmee zetten we ze op een figuurlijke troon. De campagne start op 10 november, de Dag van de Mantelzorger. Op de website www.manteldragers.nl kunnen mantelzorgers zichzelf aanmelden. Anderen kunnen ook een mantelzorger in hun omgeving aanmelden.

 

De verhalen en portretfoto’s van de mantelzorgers komen vervolgens op deze website. Een verzameling van deze portretfoto’s is te zien op het plein voor het raadhuis van 18 december t/m 4 januari.

 

De aftrap van de campagne is op maandag 9 november om 20:30 uur

Wethouder Twan Zopfi houdt dan een Facebook Live sessie. Dit doet hij samen met inwoner én mantelzorger Geert-Jan Oostvogels. Tijdens de live sessie gaat de wethouder met Geert-Jan in gesprek over zijn rol als mantelzorger. En waarom hij meedoet aan de campagne. Kijkers kunnen tijdens de sessie vragen stellen. Het Facebook account van de wethouder vind je via deze link: www.facebook.com/wethouderZopfi

 

Stichting Welzijn Zundert ondersteunt mantelzorgers

Mantelzorger zijn kan, zowel fysiek als mentaal, erg zwaar zijn. Dat wat aan zorg geleverd moet worden, is meestal niet je beroep. “Mantelzorgers in beeld brengen is één. Maar nog belangrijker is dat mantelzorgers kunnen blijven zorgen voor hun naaste. Daarom moet er voldoende ondersteuning voor hen zijn,” zegt wethouder Zopfi. Stichting Welzijn Zundert kan die ondersteuning namens de gemeente leveren. De mogelijkheden staan op de website van de stichting: www.swzundert.nl.   

 

Wat is mantelzorg?

Mantelzorg is alle hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit de directe sociale omgeving. Eén op de drie Nederlanders geeft een vorm van zorg aan een ander. Soms noodgedwongen, soms vanzelfsprekend, maar altijd belangeloos en met liefde voor elkaar. Mantelzorg doe je altijd vrijwillig. Bijna iedereen krijgt vroeg of laat te maken met mantelzorg.

 

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/aftrap-voor-de-campagne-manteldragers-van-zundert