13 september 2021

ZUNDERT – Vanochtend heeft wethouder Twan Zopfi de eerste informatietas van Stichting Leergeld overhandigd aan de St. Annaschool. Via de informatietas wil stichting Leergeld een beroep doen op docenten om armoede onder kinderen te signaleren, bespreekbaar te maken en gezinnen eventueel door te verwijzen voor hulp van de stichting. 

In het bijzijn van leerlingen van groep 7 van de St. Annaschool overhandigde wethouder Sociaal Domein, Twan Zopfi, vanochtend de informatietas aan de school. In de tas zit voorlichtingsmateriaal om docenten te informeren over het werk van Stichting Leergeld. Op een video van Stichting Leergeld vind je meer informatie: https://youtu.be/ezjUeSQMmZw.  

In de video benadrukt de stichting dat 1 op de 12 kinderen in Nederland in armoede opgroeit. Dat is gemiddeld 2 leerlingen per klas. “Dat zijn harde cijfers. Het zou normaal moeten zijn dat iedereen gelijke kansen heeft. Helaas is dat niet zo. De bankrekening van de ouders speelt een belangrijke rol in de kansen die een kind heeft om mee te doen in de maatschappij. Daarom is stichting Leergeld een belangrijke organisatie. Zij kunnen ouders ondersteunen als het nodig is. Zo kunnen meer kinderen mee doen met hun vriendjes en vriendinnetjes,” aldus wethouder Zopfi. Via de informatietas hoopt Stichting Leergeld om nog meer gezinnen te bereiken voor wie de ondersteuning hard nodig is.
 

Vraagwijzer Zundert

Armoede kan hand in hand gaan met andere problemen in een gezin. Vaak zit er meer achter dan alleen een financieel vraagstuk. Daarvoor heeft de gemeente de Vraagwijzer Zundert opgericht. Mensen van de Vraagwijzer Zundert kijken samen met de ouders naar de situatie en kunnen breed adviseren hoe zij met hun vragen om kunnen gaan. Contact opnemen kan via vraagwijzer@zundert.nl of bel naar 076 – 599 66 00.
 

Over Stichting Leergeld

Stichting Leergeld Noord-West Brabant is onderdeel van Leergeld Nederland. De stichting wordt mede gefinancieerd door gemeenten, waaronder gemeente Zundert. Op www.leergeldnoordwestbrabant.nl vind je meer informatie. 

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/armoede-onder-kinderen-bespreekbaar-maken