24 oktober 2018

Dit jaar besteden scholen in de gemeente extra aandacht aan zichtbaarheid van hun leerlingen in het verkeer. Zo ook Basisschool Zonnebloem in Zundert: zij organiseerde vandaag, 24 oktober, de ‘Veilig naar Schooldag’. Wethouder Kok kwam de kinderen uit groep 1 en 2 uitleg geven over hoe zij veilig en goed zichtbaar naar school kunnen.

Zichtbaarheid

In het kader van de ‘Veilig naar Schooldag’ hadden de leerkrachten hun leerlingen gevraagd extra goed verlicht naar school te komen. Daarnaast deelde de gemeente spaakreflectoren uit om de zichtbaarheid te vergroten.

Ook gaf wethouder Kok de kinderen uit groep 1 en 2 de nodige tips om veilig op school te kunnen komen. Hij bracht één van de tips in praktijk door goed oplettend het recent aangelegde zebrapad over te steken. Na deze tips konden de kinderen zelf aan de slag.

Verkeersmaatregelen

Vorige maand werden er in de Burg. Manderslaan, waar de Basisschool Zonnebloem aan ligt, enkele verkeersmaatregelen doorgevoerd. Naast het aanleggen van een zebrapad is, ter hoogte van de school, de tekst ‘Schoolzone’ op twee plaatsen in het wegdek gestraat.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/basisschool-zonnebloem-organiseert-veilig-naar-schooldag