31 oktober 2020

Ook in België nemen de coronabesmettingen snel toe. Daarom gaat België vanaf maandag 2 november in een verscherpte lockdown. Dit voor een periode van anderhalve maand. Onder andere niet-essentiële winkels en niet-medische contactberoepen zijn gesloten. De grenzen blijven open.

Het dringende advies van de afgelopen maanden blijft gelden. Ga alleen de grens over als de reis noodzakelijk is. Bijvoorbeeld als je voor iemand zorgt of als je werkt over de grens. Ook voor de Vlamingen, die vaak in Zundert op bezoek komen, geldt dit advies. Kom alleen voor noodzakelijke reizen, niet om te recreëren.

Burgemeester Joyce Vermue: “Het coronavirus is nog in alle hevigheid onder ons. De Nederlandse en Belgische overheid hebben met elkaar afgesproken niet terug te gaan naar de situatie waarin de grenzen gesloten zijn. Des te belangrijker is het om gehoor te geven aan de oproep om aan beide zijden van de grens enkel als het strikt noodzakelijk is de grens te passeren. Wij volgen de gevolgen van de maatregelen nauwlettend en blijven hierover in contact met onze buurgemeenten.” 

Meer informatie is te vinden op de Belgische website: https://www.info-coronavirus.be/ . Voor het Nederlands reisadvies kijk je ook op https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/belgie/reizen/reisadvies

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/belgie-in-verscherpte-lockdown-advies-alleen-noodzakelijke-reizen-blijft-gelden