18 maart 2022

Het cultureel en maatschappelijk ontmoetingscentrum De Schroef is op zoek naar  zeven bestuursleden die het nieuwe centrum een vliegende start geven. De bedoeling is dat er een exploitatiestichting opgericht wordt, die gebruikers stimuleert en faciliteert, zodat er een levendig programma uitgevoerd kan worden en het centrum financieel rendabel blijft. Geïnteresseerden kunnen tot 8 april reageren via deschroef@zundert.nl.

 

Heb jij organisatie-skills, ben je ondernemend en sociaal?

En beschik je over kennis die kan bijdragen aan het culturele-, educatieve- of maatschappelijke netwerk en verenigingsleven in Zundert ? Kortom, wil jij  bijdragen aan het realiseren en in stand houden van hét bruisende hart in Zundert voor alle inwoners? Dan zijn wij op zoek naar jou!
 

De Schroef in de gemeente Zundert wordt een cultureel en maatschappelijk ontmoetingscentrum

Het biedt onderdak aan activiteiten en werkzaamheden, gericht op het informeren, ondersteunen en inspireren van de inwoners van de gemeente. Een plek waar mensen werken, leren en recreëren, ontmoeten, ontspannen of hulp vinden. Waar gebruikers, deelnemers en bezoekers elkaar vinden in een divers programma van activiteiten. Deze activiteiten sluiten aan bij de wensen en behoeften van de inwoners van de gemeente Zundert.

 

Verenigingen en organisaties zijn de gebruikers van het ontmoetingscentrum

De Bibliotheek, Zundertse (culturele) verenigingen, Kindermuseum, gemeentelijke medewerkers, welzijnsinstelling Surplus en de Vraagwijzer en haar samenwerkingspartners vinden hier hun plek. Ook komt er een horeca gedeelte. De gemeente is eigenaar van het pand. Zij verhuurt dit aan de exploitatiestichting.

 

Wat ga je doen?

Samen met maximaal 6 andere beoogde bestuursleden ga je de exploitatiestichting oprichten en aanvoeren. Je zorgt ervoor dat het centrum goed van start kan gaan en bent betrokken bij de uitvoering van de plannen. Je stimuleert en faciliteert gebruikers, zodat er een levendig en divers programma uitgevoerd wordt. En het centrum financieel rendabel blijft.

De gemeente ondersteunt en ontlast het beoogde bestuur intensief in de opstartfase.

Als werkgroeplid ben je o.a. verantwoordelijk voor:

 • Het uitwerken van het maatschappelijke ondernemersplan;
 • Het opstellen van de statuten, taken en verantwoordelijkheden;
 • Het opzetten van een organisatiestructuur;
 • Het maken van inhoudelijke afspraken met professionele partijen;
 • Het opstellen van een jaarrekening en begroting;
 • Gebouwenbeheer, met onder andere brandveiligheid;
 • Bezettingsgraad en de verhuur van de ruimtes;
 • Het stimuleren van samenwerking tussen partijen;
 • Meedenken over het inhoudelijke programma dat aangeboden wordt.

 

Wat vragen wij?

 • Specifieke kennis op het gebied van bedrijfsvoering, bestuurlijk, financiën, juridische kennis , marketing, bestuurlijk en communicatie, of op het gebied van culturele/maatschappelijke ontwikkelingen.
 • Je hebt binding met Zundert en bent bij voorkeur bekend met het culturele-, educatieve- of maatschappelijke netwerk binnen Zundert.
 • Je bent bereid om in het begin (eerste ¾ jaar) 2-wekelijks een overleg bij te wonen van ongeveer 2 uur. Dit is exclusief voorbereiding en het uitwerken van acties. Daarnaast ben je bezig met het regelen en afstemmen van werkzaamheden, die je zelf kunt indelen qua tijd. Na het eerste half jaar loopt de tijdsinvestering naar verwachting terug tot ongeveer 12 a 16 uur per maand. Dit is afhankelijk van de werkverdeling binnen de 5 tot 7 werkgroepleden.
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden. Zowel schriftelijk als mondeling.
 • Je wil graag een bijdrage leveren aan je eigen dorp, ziet het belang van deze maatschappelijke voorziening voor Zundert en je bent een echte teamspeler.

 

Wat bieden we je?

 • De unieke kans om de basis te leggen voor een “bruisend hart in Zundert” voor de komende 40 jaar.
 • Een kans om je netwerk binnen Zundert te vergroten en je kennis te delen en uit te wisselen met interessante samenwerkende partijen.
 • De mogelijkheid om een zichtbare bijdrage te leveren aan sociale, culturele, educatieve, kunstzinnige, informatieve activiteiten en belevingen in Zundert.
 • De mogelijkheid om ervaring op te doen in het opzetten van dit soort ondernemingen.
 • Een uitdagende functie met veel verantwoordelijkheid en ruimte voor initiatief en ontwikkeling van jezelf.

 

Procedure

Eerst maken we een selectie uit de brieven. Aansluitend maakt de selectiecommissie een keuze en worden kandidaten uitgenodigd voor een gesprek. De selectiecommissie bestaat uit de gebruikers van de nieuwe ontmoetingsruimte.

 

Enthousiast?

Stuur je sollicitatiebrief en CV naar deschroef@zundert.nl onder vermelding van “Leden Werkgroep Exploitatie de Schroef”. De uiterste reactiedatum is 8 april. De datum van de eerste gespreksronde wordt nog bepaald.


Meer informatie?

Nadere informatie over de functie en procedure kun je inwinnen bij de Projectleider Dietmar Schrijnemakers via telefoonnummer: 076 599 56 00. De gemeente is eigenaar van het pand en voert daarom de wervingsprocedure uit.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/bestuursleden-gezocht-voor-exploitatiestichting-de-schroef