22 oktober 2018

In 1918 opende slagersfamilie Graumans een slagerij aan de Molenstraat 43 in Zundert. Vandaag, 22 oktober,  viert de slagerij, op dezelfde locatie, haar 100-jarig bestaan. Het was een feestelijk samenzijn voor familie, werknemers, vrienden en natuurlijk de huidige eigenaar van de slagerij. Burgemeester Poppe-de Looff zocht de jubilarissen op om hen persoonlijk te feliciteren. 

 

Vier generaties

Het verhaal van de slagersfamilie Graumans begint 100 jaar geleden, in 1918. Overgrootvader van Roger Graumans opende een slagerij aan de Molenstraat 43 in Zundert. Vandaag de dag vestigt de slagerij zich daar nog altijd. De opa van Roger en dus zoon van de oprichter, Franciscus Oostvogels, nam de slagerswinkel in 1947 over. Na een kortstondige overname door oom Karel Oostvogels, namen vader en moeder van Roger het bedrijf in 1988 over. Met de overname door Roger is de slagerij al vier generaties in handen van de familie.

 

Volgens het recept van opa

Het vlees van de slagerij is afkomstig van boeren die aan strenge eisen op het gebied van duurzaamheid en dierenwelzijn moeten voldoen. De ambacht komt terug in de jarenoude recepten binnen de slagerij. Onder andere de zult, droge worst, bloedworst, rauwe boerenham en het rookvlees worden bereid volgens ‘het recept van opa’.

 

Jubileummaand

Naast de festiviteit op de grote dag met de daarbij behorende felicitaties, waaronder van burgemeester Poppe-de Looff, vinden er in de komende ‘jubileummaand’ nog een aantal acties plaats om het 100-jarig bestaan te vieren. Een loterij voor klanten, grillacties, scherpe aanbiedingen en een proeverij staan de komende maand op de kalender in het kader van het 100-jarig bestaan. 

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/burgemeester-feliciteert-kwaliteitsslagerij-graumans-met-100-jarig-bestaan