12 maart 2021

In de nacht van dinsdag 9 op woensdag 10 maart werd aan de Beverstraat in Wernhout een drugslab aangetroffen. Burgemeester Vermue heeft op 11 maart het besluit genomen om de panden te sluiten. Dit is voor de duur van negen maanden.

 

Opiumwet

De burgemeester is, op basis van de Opiumwet (artikel 13b), bevoegd een pand  te sluiten als daar stoffen aanwezig zijn waarbij het ernstige vermoeden bestaat dat zij bestemd zijn voor het bereiden, bewerken of vervaardigen van harddrugs.

 

Meld verdachte zaken

Het is belangrijk dat we onze ogen en oren openhouden en dat we vermoedens melden. Elk drugslab is er één te veel,” aldus burgemeester Joyce Vermue. Daarom is de gemeente Zundert aangesloten bij Meld Misdaad Anoniem. Veel hennepkwekerijen en drugslabs worden ontruimd dankzij signalen van inwoners.

Heeft u een vermoeden, twijfel dan niet om contact op te nemen. Melden kan via een beveiligde omgeving op de website van Meld Misdaad Anoniem: www.meldmisdaadanoniem.nl. Dit kan ook telefonisch. Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar via telefoonnummer 0800-7000. Op maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Meld acute situaties altijd direct via 112.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/burgemeester-sluit-pand-in-wernhout-na-vondst-drugslab