16 september 2021

Woensdagmiddag 15 september was een bijzondere dag voor negen kinderen: zij werden geinstalleerd voor de eerste kinderraad van de gemeente Zundert. Kinderburgemeester is Max Gommers. Dit schooljaar gaan zij aan de slag als kinderraad. Zij trapten hun raadsperiode af met een Top6 lijst met daarop ideeen voor kinderen in de gemeente Zundert.

In aanwezigheid van familie, legden de negen kinderen een belofte af waarbij ze beloofden alle kinderen in onze gemeente te vertegenwoordigen, naar hun ideeën te luisteren en mee te denken over hoe kinderen in Zundert het beste op kunnen groeien. Max Gommers is kinderburgemeester en kreeg de ambtsketen voor kinderburgemeester omgehangen. Een keten die ontworpen is door de kinderraad zelf voorzien van veel kleuren, dahlia’s en alle kernen van onze gemeente. Aan de ambtsketen zit een persoonlijke hanger die steeds vervangen wordt bij installatie van een nieuwe kinderburgemeester. 

De kinderraad presenteerde na installatie hun Top6 lijst met daarop ideeen voor kinderen in de gemeente Zundert. Wat denkt u van een klimbos in Zundert of een kindermuseum? Of zonnepanelen op daken van scholen en andere ideeën zijn gepresenteerd.


Over de Kinderraad

De kinderraad wordt gevormd door basisschoolleerlingen uit de groepen 6, 7, 8 uit de gemeente Zundert. Deze kinderraad is voor de periode 2021-2022. Volgend schooljaar mag een andere raad aan de slag.

Op webpagina over de kinderraad vind je meer informatie en houden we je op de hoogte van ontwikkelingen.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/de-eerste-kinderraad-is-geinstalleerd