16 juli 2020

Er komen woningen op een deel van De Maalderij in Klein Zundert. Het gebouw aan de westzijde, de voormalige maalderij aan de Klein Zundertseweg 1A, blijft behouden. Het college van B en W maakte dinsdag bekend een intentieovereenkomst aan te gaan met DC Onroerend Goed B.V voor deze herontwikkeling.

 

Acht nieuwe woningen

Aan de oostzijde van De Maalderij, Klein Zundertseweg 1, komen zeven woningen: vier rijwoningen en drie appartementen. Hier is nu Drankenhandel Jack Roovers gevestigd. Ook komt er één vrijstaande woning aan de overzijde van de Klein Zundertseweg, nabij huisnummer 26. De Maalderij blijft als gebouw behouden en wordt tijdens de herontwikkeling opgeknapt.
 

Kleine huishoudens

Het gaat om woningen voor zogenaamde ‘kleine huishoudens’. Deze kunnen bestaan uit starters én één- of tweepersoonshuishoudens. Ook kunnen de woningen worden ingezet als ééngezinswoning.


Passende entree

̋De beoogde woningbouwontwikkeling draagt bij aan het huidige en toekomstige woningaanbod in de kern Klein Zundert. Verder creëren we een volwaardig beeld-kwalitatieve entree voor het dorp¨, aldus wethouder Patrick Kok.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/de-maalderij-deels-vervangen-door-woningen