08 april 2022

De opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen aan de Laguitensebaan in Rijsbergen is open en deze dagen komen de eerste mensen naar ons toe. In amper twee weken tijd zijn de 12 appartementen aan de Laguitensebaan in Rijsbergen gereed gemaakt voor de opvang van vluchtelingen. 

Dank jullie wel!

Wij willen iedereen die heeft bijgedragen aan deze enorme klus ontzettend bedanken voor hun inzet en hun snelle reactie! De inzamelingsactie voor spullen was een groot succes! Veel inwoners kwamen spullen doneren. Ook staken inwoners hun handen uit de mouwen om te klussen en te poetsen. Wij willen jullie ontzettend bedanken voor al jullie hulp en donaties. Daarnaast nog een speciale dank aan de Malawishop Zundert, Stichting Schenk een Glimlach van familie Alhasan en Big Bazar. En veel dank aan de bijdragen van bouwbedrijf John Havermans, Amarant, Van der Poel Elektro, Gommers, Wegenbouw 2000, Ansul Brandbeveiliging en Brandweer Midden en West Brabant.  

Zet je in als buddy voor vluchtelingen

Deze dagen komen de eerste mensen aan. Respecteer alstublieft de rust van de mensen en kom niet naar de opvanglocatie. We verwachten in de komende weken echter wel dat ze hulp nodig hebben. Wil jij iemand helpen? Een boodschap doen of helpen met vervoer? Of gewoon een wandeling maken? Meld je dan aan als buddy. Ga naar www.zundertvoorelkaar.nl en meld je aan.

We houden iedereen op de hoogte van het nieuws over onze hulp aan Oekraïne. Dit doen wij via de webpagina www.zundert.nl/oekraine, onze social media kanalen en de gemeentelijke pagina in De Zundertse Bode.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/de-opvanglocatie-voor-oekraiense-vluchtelingen-is-open