16 juli 2020

ZUNDERT – De gemeente Zundert werkt in West-Brabant mee aan de Regionale Energiestrategie (RES). In de RES staat hoe en waar we als regio duurzame energie gaan opwekken. Inwoners kunnen hun mening geven via een online onderzoek, dat duurt tot 31 augustus.

 

Iedereen betrokken bij de RES

In de RES staan de resultaten van veel onderzoeken, gesprekken en bijeenkomsten. De komende tijd gaan we met inwoners, bedrijven, netbeheerders en andere betrokken de strategie verfijnen. Een rode draad is dat de energietransitie haalbaar en betaalbaar is. De bijdrage van inwoners is erg belangrijk voor de volgende versie van de RES, de RES 1.0. Daarom organiseert de energieregio West-Brabant samen met onderzoeksbureau Het PON een vragenlijst.

Tot 31 augustus meedoen met de vragenlijst

Inwoners kunnen hun mening, wensen en zorgen delen rondom de energietransitie. We vragen ook naar ideeën over zonne-energie en windenergie. Meedoen met de vragenlijst kan tot 31 augustus via www.hetpon.nl/RES-west. De resultaten neemt de energieregio mee in de volgende versie. Deze RES 1.0 moet van het Rijk op zijn laatst op 1 juli 2021 klaar zijn. De gemeenten willen het plan al in de eerste helft van 2021 vaststellen.

Landelijke opdracht

In Nederland zijn er 30 energieregio’s. De landelijke overheid wil met de energieregio’s 35 TWh duurzame stroom opwekken en huizen en gebouwen duurzaam verwarmen. Zo werken alle regio’s samen aan de internationale klimaatafspraken van Parijs. We willen de CO2-uitstoot in 2030 met de helft verminderen, vergeleken met 1990.

Meer informatie

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/energieregio-vraagt-inwoners-om-mening