16 juni 2021

Eendaagse evenementen zijn vanaf 1 juli weer mogelijk. Dat maakte het kabinet 11 juni bekend. Er zijn nog wel voorwaarden aan gebonden zoals het gebruik van toegangstesten of een herstel- of vaccinatiebewijs.

Meer informatie hierover is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Het bericht is goed nieuws voor de organisatoren in onze gemeente Zundert heeft namelijk net zoveel evenementen als een jaar weken heeft. Na bijna anderhalf jaar is het zover en kunnen organisatoren weer aan de slag.

 

Wilt u een evenement organiseren na 1 juli?

Dan adviseren wij u om een aanvraag op tijd in te dienen en het evenement aan te melden op de Evenementenkalender. Op deze manier kunnen wij met u meedenken en ervoor zorgen dat u een vergunning krijgt indien nodig. We hebben namelijk tijd nodig om uw aanvraag te toetsen.

Om uw aanvraag in behandeling te nemen hebben wij het volgende van u nodig:
- Uw aanvraag met plan van uw evenement
- Een extra toevoeging in deze tijd is een omschrijving hoe u rekening houdt met de coronamaatregelen.
- We hebben het termijn voor het aanvragen van een evenementenvergunning verkort van 12 weken naar 8 weken. Op deze manier hopen we u tegemoet te komen met de planning en organisatie van uw evenement.
We ontvangen daarom graag uw aanvraag minimaal 8 weken voor uw evenement. Mocht dat niet lukken, neemt u dan contact met ons op.

Sommige evenementen zijn vergunningsvrij. Deze evenementen meld je 3 weken van tevoren aan bij de gemeente. Ook hier zien wij graag hoe u rekening houdt met de coronamaatregelen. Welke evenementen vergunningsvrij zijn leest u de pagina 'Evenementen' op deze website.

 

Heeft u nog vragen?

Neemt u dan contact op met ons via gemeente@zundert.nl of 076-599 56 00.
Meer informatie vindt u ook op de pagina 'Evenementen' op deze website.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/evenementen-na-1-juli-weer-mogelijk