12 maart 2020

Eind 2019 nam de gemeente Zundert deel aan de Fietsstadverkiezing 2020: een enquête polste de fietsbeleving onder inwoners en bezoekers van de gemeente Zundert. In totaal namen 340 gemeenten deel, Zundert scoorde goed en eindigde op een 85e plaats. 

De Fietsstadverkiezing is een landelijke verkiezing, georganiseerd door de Fietsersbond, om gemeenten te stimuleren hun fietsklimaat te bevorderen én gemeenten met een goed fietsklimaat te belonen.

Van Nassau tot Van Gogh
’’Uit de resultaten blijkt dat mensen fietsen in onze gemeente als ontspannend ervaren, er liggen hier natuurlijk ook prachtige fietsgebieden. Ook is het positief dat we zijn opgenomen in de lijst van snelle stijgers. Investeringen die wij doen in het fietsklimaat, zoals het fietspad Van Nassau tot Van Gogh, worden dus wel degelijk opgemerkt’’, aldus wethouder Toerisme en Recreatie, Johan de Beer.

Veilig en schoon
Ook wethouder Openbare Ruimte, Patrick Kok, is blij met de resultaten: ’’Fietsers ervaren onze openbare ruimte als veilig en prettig. De doorstroming van de routes wordt gewaardeerd, er zijn weinig hindernissen en de routes worden schoon ervaren. Dat is natuurlijk altijd fijn om te horen’’.

Benieuwd naar de volledige uitslag? Kijk op www.fietsersbond.nl/fietsstad2020/.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/gemeente-zundert-scoort-goed-in-fietsstadverkiezing-2020