11 maart 2021

De gemeente Zundert start met de Vraagwijzer Zundert: één inwonerstoegang waar inwoners terecht kunnen met al hun vragen over zorg, welzijn en werk, opvoeden, jeugd en inkomen.

 

Bij de Vraagwijzer Zundert gaat een intake professional met de inwoner in gesprek om de vraag te verhelderen. Vervolgens wordt er samen met de inwoner gekeken naar een oplossing. Dit kan een oplossing zijn die de inwoner zelf of iemand uit de omgeving oppakt. Of we verwijzen door naar een van de vele maatschappelijke organisaties actief voor de gemeente Zundert.

De Vraagwijzer Zundert is een antwoord op de complexiteit van de vele ingangen en organisaties in zorg, welzijn en werk. Wethouder Zorg & Sociaal Domein, Twan Zopfi, zegt hierover: “In de gemeente Zundert willen we het makkelijker en altijd beter maken voor onze inwoners. Als inwoners een vraag hebben of hulp nodig hebben, moet die makkelijk te bereiken zijn en er moet verder meegedacht worden dan de eerste vraag. Daarom is er vanaf nu één toegang voor zorg, welzijn en werk”.

 

Animatievideo licht het toe

Inwoners kunnen zonder verwijzing bij de Vraagwijzer Zundert terecht. De intakeprofessionals kijken samen met de inwoner naar de vraag, en kijken ook breder dan de vraag die gesteld wordt. De intakeprofessional heeft kennis over de ondersteuningsmogelijkheden op het gehele gebied: van zorg, werk, inkomen tot opvoeden. In de animatievideo (1.13 min.) wordt dit toegelicht: https://youtu.be/ljYc5t1lGLs.

 

Live van start gegaan op YouTube

De Vraagwijzer Zundert is live van start gegaan via een YouTube event. Deze kunt u hier terugkijken: https://youtu.be/CVLZ2Vt-ldg. Wethouder Twan Zopfi en de twee intakeprofessionals presenteerden de Vraagwijzer Zundert.

 

Contactgegevens

De Vraagwijzer Zundert is bereikbaar via e-mail, telefoon of op afspraak:

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/gemeente-zundert-start-met-een-inwonerstoegang-voor-alle-vragen-over-zorg-welzijn-en-werk