23 september 2022

Vandaag, 23 september, hijst burgemeester Joyce Vermue de Global Goals vlag. Met het hijsen van deze vlag laat de gemeente zien dat zij staat voor een duurzame ontwikkeling van onze samenleving waarin iedereen mee kan doen. Dit doen we tegelijkertijd met meer dan 100 gemeenten die vandaag ook deze vlag hijsen.

Gemeente Zundert heeft zich gecommitteerd aan de 17 ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Ook wel de ‘Global Goals’ genoemd. Wereldwijd hebben landen doelen gesteld voor het jaar 2030 met eerlijke kansen voor iedereen, betere welzijn, welvaart en een gezonder milieu. Zo bouwen we aan een duurzame toekomst voor iedereen. Lokaal kunnen we hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Daarom is de gemeente Zundert een Global Goal gemeente: wij zijn aangesloten bij het landelijke Global Goal Gemeenten initiatief van de VNG.

“Duurzaamheid moet overal terugkomen in onze besluitvorming én in onze samenleving zichtbaar zijn. Van energietransitie tot toegankelijke gebouwen en gelijke kansen voor iedereen. Wij staan voor een samenleving waarbij oog is voor elkaar,” benadrukt burgemeester Joyce Vermue.

Meer weten? Kijk op de website over de Global Goals.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/gemeente-zundert-vraagt-aandacht-voor-een-samenleving-waar-iedereen-in-mee-kan-doen