25 november 2018

Vandaag, zaterdag 24 november, ontving Cock van Overveld uit handen van loco-burgemeester Twan Zopfi de Welzijnspenning van de gemeente Zundert. Dit gebeurde tijdens het jaarlijkse teerfeest van Harmonie Nut en Vermaak, waar de heer Van Overveld tevens zijn 50-jarig jubileum vierde.

De heer Van Overveld is sinds 1968 lid van de Harmonie Nut en Vermaak. Hij vervult de functie van penningmeester en is betrokken geweest bij de organisatie van drie jubileum-vieringen van de muziekvereniging. Tevens is hij actief als muzikant. Hij begon op klarinet, vervolgens tenorsax. En nu blaast hij al meerdere jaren als solist de baritonsax. Een repetitie wordt niet overgeslagen. 

In 1971 stond hij als 15-jarige aan de wieg van de stichting Het Zundertse gehandicapt kind. In zijn rol als penningmeester was hij betrokken bij de organisatie van het voetbalspektakel. De voetbalwedstrijd FC Apollo tegen een artiestenteam leverde inkomsten om leuke activiteiten voor de kinderen te organiseren.

Van 1994 tot 2005 vervulde hij wederom de rol van penningmeester. Dit keer bij de Bode Triatlon. De vereniging die internationale wedstrijden organiseerde en Olympische kampioenen afleverde. De heer Van Overveld was hier wekelijks druk mee bezig.

De heer Van Overveld is een verenigingsmens in hart en nieren. Vanwege zijn jarenlange verdiensten voor de Zundertse maatschappij ontvangt de heer Van Overveld de Welzijnspenning. 

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/gemeentelijke-onderscheiding-cock-van-overveld