19 september 2018

Vanochtend, 19 september, gaven wethouders Patrick Kok en Johan de Beer het officiële startsein voor de herinrichting van het centrum van Zundert: de Molenstraat. De straat wordt een ‘fietsstraat’ met een aangenaam woon- en winkelgebied met éénrichtingsverkeer voor gemotoriseerd verkeer. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemersbedrijf Krinkels. Het werk wordt in elf fases uitgevoerd en medio 2020 moet het afgerond zijn.

Startsein

Vanochtend haalde wethouder Patrick Kok de eerste strook asfalt uit de straat. Met deze handeling zijn de werkzaamheden in de Molenstraat officieel van start gegaan. Om tot dit moment te komen, zijn er veel voorbereidingen getroffen. Zo is er in de afgelopen jaren gewerkt om het Zundertse wegennet te optimaliseren en klaar te maken voor het eenrichtingsverkeer in de Molenstraat. Van de aanleg van de randweg, tot de herinrichting van de Prinsenstraat en het verbeteren van verkeersveiligheid in de omliggende straten.

Van verkeersslagader naar kloppend dorpshart

Eindelijk is het moment daar. Het centrum van Zundert krijgt de opknapbeurt die het verdient. Van verkeersslagader werken we toe naar een kloppend dorpshart. Samen met de aannemer bouwen we hier voor de inwoners, ondernemers en bezoekers aan onze gemeente. Het zal soms even doorbijten zijn, maar het eindresultaat gaat een flinke impuls geven aan het woon- en winkelgebied van Zundert,” aldus wethouder Kok.

Inrichting van de Molenstraat

De Molenstraat is dé economische long van Zundert. Het wordt een ‘fietsstraat’ met éénrichtingsverkeer voor gemotoriseerd verkeer. Vanaf 2020 zal het gemotoriseerde verkeer uit de richting Rijsbergen de Molenstraat inrijden. Dit verkeer is te gast, fietsers hebben voorrang. Het gemotoriseerd verkeer vanuit Wernhout kan de randweg gebruiken.

De straat wordt breed opgezet om het overzicht en de veiligheid te bewaren, en met veel groen ingericht. Bijvoorbeeld met speciaal ontworpen verwijderbare boombakken. Hierdoor blijft de Molenstraat toegankelijk voor de Zundertse evenementen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

De herinrichting wordt uitgevoerd door aannemersbedrijf Krinkels. Het werk omvat in totaal elf fases. Er wordt gestart op het deel tussen de Markt en de kerk, en op het Van Goghplein. De laatste fase wordt naar verwachting in maart 2020 afgerond.

Het laatste nieuws over, en de fasering van de werkzaamheden, is te vinden op de website van de aannemer: herinrichtingmolenstraat.mett.nl. Het informatiecentrum van Krinkels bevindt zich aan de Molenstraat 36 te Zundert. Hier kunt u ook terecht voor vragen over de werken.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/herinrichting-molenstraat-van-start