16 oktober 2020

De gemeente Zundert brengt een deel  van haar inventaris onder de hamer. Het gaat om schilderijen, meubels, boeken en ander objecten waaraan de gemeente geen passende plek kan bieden. Tussen 23 oktober en 2 november kunnen inwoners en geïnteresseerden een bod doen op de stukken. De veiling is online. Op maandag 2 november is er een kijkdag op de Bredaseweg 2 in Zundert.

 

Meubels, schilderijen en boeken

Onder de stukken bevinden zich een Engels mahoniehouten bureau, een Gelderse kussenkast, een Louis de 16e mahonie kabinet. Ook enkele stoelen van de oude raadsopstellingen van Rijsbergen en Zundert worden geveild. Het grootste deel van de veiling bestaat uit meubels schilderijen, boeken en andere voorwerpen.

 

Zorgvuldige inventarisatie en selectie

Door de jaren heen is de inventaris van de gemeente gegroeid. Door een beperkte opslagruimte kunnen we niet alles houden. Daarom heeft de gemeente een zorgvuldige selectie gemaakt. Daarbij hebben we goed gekeken naar de Erfgoedwet en de richtlijnen van de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) over kunst uit de BKR. Om die reden hebben we de afgelopen tijd contact gezocht met de kunstenaars. Een aantal kunstwerken zijn naar betreffende kunstenaars gegaan.

De stukken, die we houden hangen in het raadhuis. Ook hebben we een aantal in bruikleen gegeven aan de Kerk en het streekhistorisch museum De Weeghreyse.


Hoe werkt het?

Inwoners en andere geïnteresseerden kunnen tussen 23 oktober en 2 november hun bod uitbrengen op het veilingplatform www.onlineveilingmeester.nl. Bieden is gemakkelijk. Je maakt binnen enkele minuten kosteloos een account aan, plaats een bod en ontvangt een bericht wanneer er een hoger bod is geplaatst. Voor deze veiling organiseren wij een kijkmoment op afspraak. Aanmelden kan via e-mail bij j.netten@zundert of telefonisch 076-596 56 00 vóór maandag 26 oktober. Het is aan te bevelen naar de kijkdag te gaan om te zien wat u koopt.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/inventaris-van-gemeente-zundert-naar-de-veiling