15 april 2021

Begin maart stelde de Zundertse gemeenteraad een richting vast voor herontwikkeling van de Bredaseweg 2: een kleinschalig appartementencomplex met een park. Binnen deze richting is een eerste ontwerp gemaakt. De gemeente Zundert is benieuwd hoe inwoners denken over dit plan. Daarom kan iedereen meedenken over dit plan via het - recent gelanceerde - inwonersplatform: www.samenzundert.nl.

De Bredaseweg 2 – in Zundert bekend als ‘de oude Rabobank’ – werd tot november 2019 gebruikt als kantoor voor (een deel van) de Zundertse ambtenaren. Na afronding van de renovatie van het raadhuis op de Markt, verhuisden deze ambtenaren (terug) naar de Markt. Hiermee kwam de Bredaseweg 2 leeg te staan. Gemeente Zundert is eigenaar van de locatie, die dus een andere invulling krijgt.

 

Wensen en ideeën van inwoners

Met de herontwikkeling van de Bredaseweg 2, zetten we in op een aansprekende entree voor de kern Zundert’, opent wethouder Ruimtelijke Ordening, Patrick Kok. ‘De richting van een kleinschalig appartementencomplex met een park is vastgesteld door onze gemeenteraad. Binnen deze richting zijn wij erg benieuwd naar de wensen en ideeën van onze inwoners. Daarom wil ik iedereen oproepen: laat vooral uw mening horen! Zo bouwen we samen aan een mooi, nieuw stukje Zundert’, besluit Kok. Direct omwonenden hebben een bewonersbrief ontvangen.

 

Samen Zundert

Inwoners kunnen – tot 13 mei – reageren op de plannen voor Bredaseweg 2. Dit kan via het nieuwe inwonersplatform www.samenzundert.nl. Op deze website staan het eerste plan én een onderbouwende presentatie.

Om mee te denken, kunt u zich aanmelden op het platform. Heeft u vragen over het gebruik van het platform? Op de website staan veel gestelde vragen. Ook kunt u bellen met 076-599 56 00.

 

Vervolgprocedure

Alle reacties worden gebundeld in een verslag. Inwoners die hebben gereageerd, ontvangen een kopie van dit verslag. Het college van B&W bepaalt – aan de hand van dit verslag – hoe het definitief ontwerp eruit komt te zien. Hierna start er een bestemmingsplanprocedure.

 

Wethouder Kok roept inwoners in een videoboodschap op om hun wensen en ideeën te laten horen. Bekijk de video hier: https://youtu.be/Iz_Em_acal8.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/inwoners-denken-mee-over-herontwikkeling-bredaseweg-2