13 oktober 2021

Oud papier is een grote afvalstroom. Om deze afvalstroom te verkleinen, start de gemeente Zundert met het promoten van de nee/ja- en de nee/nee-sticker. Wethouder Duurzaamheid, Milieu en Afval – Johan de Beer – trapte deze promotie zojuist af door een nee/ja-sticker op zijn eigen brievenbus te plakken.

Alle huishoudens van de gemeente Zundert krijgen in week 43 een nee/ja- en nee/nee-sticker thuisgestuurd. Hier zit een begeleidende brief bij. Plakken huishoudens een nee/ja-sticker op hun brievenbus, ontvangen zij geen reclamefolders meer, maar nog wel huis-aan-huisbladen. Bij een nee/nee-sticker ontvangen zij geen reclamefolders en huis-aan-huisbladen meer.

 

Tussen de 100.000 en 150.000 kilo

In onze gemeente kan naar schatting tussen de 100.000 en 150.000 kilo papier per jaar worden bespaard’, opent wethouder De Beer. ‘Het is dus zeker de moeite waard om deze stickers actief te promoten. Er zijn daarnaast hele goede alternatieven beschikbaar voor papieren reclamefolders. Deze zijn bijvoorbeeld online te bekijken. Ook is het mogelijk een bepaalde selectie reclamefolders thuis te laten bezorgen’.

 

Actie voor de lange termijn

Ieder huishouden in de gemeente Zundert ontvangt de stickers, ook huishoudens die al een sticker hebben. ‘De hoeveelheid oud papier in onze gemeente is dit keer wat hoger door het rondsturen van deze brief. Maar, wij willen graag alle huishoudens in onze gemeente informeren over de actie. Zo groeit het bewustzijn. Deze actie is gericht op de lange termijn’, besluit De Beer.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/inwoners-gemeente-zundert-plakken-stickers-voor-beter-milieu