18 april 2019

In Achtmaal is vandaag, 17 april, een nieuwe speeltuin officieel in gebruik genomen. De totstandkoming is een uniek project, want het is van het begin tot het einde bedacht, voorbereid en uitgevoerd door de bewoners zelf. Het is bovendien de eerste speeltuin in de gemeente met beweegtoestellen voor ouderen. Voor dit bijzondere burgerinitiatief kwam burgemeester Poppe-de Looff vanmiddag langs om het lint doorknippen.   

 

De speeltuin, aan het Neijsenpad in Achtmaal is de nieuwe trots van de buurtbewoners. Een actieve werkgroep van vier personen heeft de kar getrokken en samen met de buurt de speeltuin gerealiseerd: van ontwerp tot uitvoering. De contacten met de leveranciers, de boomkwekerij en de aannemer hebben zij opgepakt. Straks gaan ze ook een deel van het onderhoud uitvoeren. De gemeente heeft het mede gefinancierd en heeft de werkgroep ondersteund en gesteund in hun plannen voor de toestellen en de groenvoorzieningen. “Dit is een prachtig burgerinitiatief waar de buurt met recht heel erg trots op mag zijn. Het laat zien wat er allemaal mogelijk is in goed samenspel tussen inwoners, ambassadeurs en de gemeente. Chapeau voor de werkgroepleden Lotte, Fiona, Tom, Nicole en Kelly,” aldus burgemeester Poppe-de Looff.

 

Eerste speeltuin in de gemeente met beweegtoestellen voor ouderen

In de speeltuin, of beter gezegd, speel- en beweegtuin, staan ook beweegtoestellen voor ouderen. Tijdens de opening was Demy Weertman, buurtsportcoach van gemeente Zundert, aanwezig om de aanwezige ouderen een kleine demonstratie te geven van de toestellen. De buurtsportcoach zet zich in om sport- en beweegactiviteiten op te zetten voor ouderen in de gemeente. Bijvoorbeeld een wekelijkse beweegactiviteit, en dan kan er ook dankbaar gebruik worden gemaakt van deze toestellen. Heeft u een idee? Laat het de buurtsportcoach weten, via demy.weertman@ssnb.nl of kijk op www.buurtsportcoachzundert.nl.  

 

Over het initiatief

De speeltuin aan het Neijsenpad in Achtmaal bestond al zo’n 30 jaar. Omwonenden hebben afgelopen zomer de ambassadeur van Achtmaal benaderd voor een herinrichting van de speeltuin. Zij wilden graag toestellen voor kinderen én voor de ouderen van de aangrenzende seniorenwoningen. Zij hebben hun ideeën met elkaar en met de gemeente besproken. De werkgroepleden hebben het proces gecoördineerd en uitgevoerd. En talloze omwonenden hebben meegeholpen met de herinrichting, zoals het planten van het groen.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/inwoners-realiseren-speeltuin