19 november 2020

De gemeente Zundert breidt de online dienstverlening uit. Inwoners en ondernemers kunnen het grootste deel van de aanvragen Burgerzaken eenvoudig, online regelen. Het is voor deze aanvragen niet meer nodig om een afspraak te maken en langs te komen op het raadhuis.


Het gaat om 16 aanvragen Burgerzaken, bijvoorbeeld: doorgeven van een verhuis, melding van een voorgenomen huwelijk, geboorteaangifte of aanvraag van een uittreksel BRP. Inwoners en ondernemers kunnen deze aanvragen met authenticatie via DigiD of eHerkenning, eenvoudig vanuit huis regelen. Een aantal aanvragen konden al online worden geregeld, maar met de komst van de nieuwe applicatie iBurgerzaken wordt dit aantal flink uitgebreid.


Stap vooruit in de dienstverlening

‘‘Een grote stap vooruit in onze dienstverlening’’, opent een trotse burgemeester Vermue, portefeuillehouder Burgerzaken en Dienstverlening. “Doordat inwoners en ondernemers het grootste deel van de aanvragen Burgerzaken online kunnen regelen, zijn ze niet meer afhankelijk van de openingstijden van het raadhuis. Dit maakt ze een stuk flexibeler. En komt u er online niet uit? Dan bent u natuurlijk altijd van harte welkom op het raadhuis”.
 

Trend van online

Johan de Beer – portefeuillehouder Informatiebeleid en Automatisering – vult aan: “Inwoners zijn ook gewend om steeds meer digitaal te kunnen regelen. Met de overstap naar iBurgerzaken, sluiten wij als gemeente aan bij deze trend”. Naast voordelen voor inwoners en ondernemers, ziet hij ook voordelen voor de medewerkers Burgerzaken. “Bovendien is de applicatie voorzien van de nieuwste technieken, dit neemt een stuk administratieve werkdruk weg bij de backoffice Burgerzaken”, besluit De Beer.
 

Wel een afspraak nodig

Met iBurgerzaken zijn dus 16 aanvragen Burgerzaken online te regelen. Dit gaat via de knop ‘Regel het online’  op de website van de gemeente Zundert. Er zijn 4 zaken waar nog wel een afspraak voor nodig is, dit zijn aanvragen voor een identiteitskaart, paspoort, rijbewijs of Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/inwoners-zundert-regelen-hun-zaken-online