17 april 2019

Hoe ziet een schone straat eruit? Hoe ziet een vervuilde straat eruit? In het Vogelrevalidatiecentrum, maakt wethouder Johan de Beer vanmiddag de winnaar bekend van de scholenwedstrijd voor de basisscholen in de gemeente Zundert.

 

De scholenwedstrijd is gewonnen door groep 6/7 van basisschool St. Bavo. Zij gaan ervandoor met de eer, krijgen een bouwpakket voor een nestkastje en mogen tijdens hun klasbezoek aan het Vogelrevalidatiecentrum pannenkoeken komen eten. De tweede prijs gaat naar groep 6 van basisschool de Zonnebloem en de derde prijs naar groep 5 van de St. Jozefschool.

 

De wedstrijd is onderdeel van het jaarlijkse natuureducatieprogramma voor de groepen 5 en 6 van de basisscholen. Het lespakket wordt ontwikkeld door de gemeente en het Vogelrevalidatiecentrum Zundert (VRC) en gaat over de afvalproblematiek. Het doel is om leerlingen meer bewust te maken van de gevolgen van ons afval voor de natuur. In het lespakket zit een doe-opdracht die dit jaar bestaat uit het maken van twee kunstwerken: één van een schone straat en één van een vervuilde straat. Hoe zou een straat eruit zien waar helemaal geen vervuiling is? Wie of wat leeft daar dan? “Kinderen hebben hun eigen kijk op afval. Zij hebben vooral nagedacht hoe zij zélf kunnen bijdragen aan een schone straat; zoals minder plastic gebruiken of gewoon lekker op de fiets gaan. Zo draagt deze schoolopdracht weer bij aan een stuk bewustwording over afval en dat is een heel goede zaak,” aldus wethouder Duurzaamheid, Johan de Beer.

 

Bekijk de tentoonstelling

De tentoonstelling van de kunstwerken kan gedurende de hele meivakantie bezichtigd worden in het Vogelrevalidatiecentrum Zundert.   

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/kinderen-geven-hun-kijk-op-een-gezonde-en-een-vervuilde-straat