27 maart 2022

Zondag 27 maart ontving Muziekvereniging Harmonie Sint Cecilia de Koninklijke Erepenning uit handen van burgemeester Joyce Vermue. Dit gebeurde tijdens het tweede Lenteconcert in het Koutershof. De Koninklijke Erepenning werd toegekend vanwege het 100 jarig bestaan van de vereniging. En omdat Sint Cecilia zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt in de gemeenschap van Rijsbergen.

Sint Cecilia is op 1 april 1921 opgericht. De vereniging startte als een fanfare en groeide in 2000 uit tot een harmonie. Inmiddels speelt de concertband lichte muziek. Naast muziek spelen en optreden doet Sint Cecilia nog meer. Ze stimuleren de muzikaliteit van kinderen via een samenwerking op de Sint Bavoschool. Ze verzorgen dagelijks muzieklessen aan jong en oud. Door het jaar heen worden verschillende activiteiten georganiseerd, zowel binnen als buiten de vereniging. Zoals de Rijsbergse kermis.

 

Oog voor de toekomst

De vereniging beweegt mee met de tijdgeest en vernieuwt zich telkens weer. Dat bewijst de overgang van fanfare naar harmonie in 2000 en de oprichting van RICH in 2012. Een evenement voor cultureel en muzikaal talent. De eerste editie oversteeg alle verwachtingen. En de daaropvolgende producties waren een succes.

 

Verbindende factor

Burgemeester Joyce Vermue vindt de Koninklijke Erepenning zeer verdient: ‘De vereniging geeft niet alleen muzikale kleur in Rijsbergen. Sint Cecilia stimuleert mensen en geeft hen een podium. Zij verbinden door de samenwerking aan te gaan met andere verenigingen en organisaties. Zo blijft een hechte en sterke gemeenschapszin bestaan, die zo kenmerkend is voor onze gemeente.’

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/koninklijke-erepenning-voor-100-jarige-muziekvereniging-harmonie-sint-cecilia