16 juni 2021

Ik stroop mijn mouw op! U toch ook hoop ik? In de afgelopen week was ik aan de beurt voor mijn eerste coronavaccinatie. In rap tempo worden nu dagelijks inwoners uit een nieuw geboortejaar uitgenodigd voor hun vaccinatie. Toch een gekke gewaarwording wat zo’n moment met je doet. Na anderhalf jaar leven met beperkingen voelt het letterlijk als weer een flinke stap vooruit. Ik liep met een brede lach naar buiten. En zette daarna het volume van de autoradio een tandje hoger.

Hetzelfde gevoel, van herwonnen ruimte, heeft ongetwijfeld veel inwoners in onze gemeente bekropen, toen de Raad van Buurtschappen besloot om voor een zo volwaardig mogelijk Corso te gaan. Dezelfde avond werd de oproep gedeeld om de vlag met heraldiek van je buurtschap uit te hangen. Jullie gaven hier massaal gehoor aan. Een besluit van de buurtschappen dat getuigt van lef en tegelijk vraagt om oog te houden voor de onzekerheden die er nog zijn.

Dit geldt voor alle inwoners die een activiteit of evenement willen organiseren in de aankomende periode. De gemeente Zundert denkt met u mee op basis van uw eigen plan. We vragen ook om een goede voorbereiding van organisatoren. Bespreek en overleg uw plannen ruim op tijd met de gemeente. En vergeet niet om aan te geven hoe u ervoor zorgt dat de coronamaatregelen in acht worden genomen. Houdt u nog rekening met verschillende scenario’s? Dan is het belangrijk alle scenario’s goed uitgewerkt in beeld te brengen. Met zijn allen zorgen we ervoor dat activiteiten weer plaatsvinden en dat iedereen hier op een veilige manier van kan genieten!

Ook in onze gemeente dalen de cijfers sterk. De druk op de zorg neemt af, maar we zijn er nog niet. Alhoewel steeds meer inwoners gevaccineerd zijn is er nog een risico voor wie nog niet gevaccineerd is. We zijn daarnaast alert op het effect van mogelijke nieuwe varianten van het virus. Blijf geïnformeerd en handel ernaar. Ga in quarantaine als dat moet en laten we met elkaar ons gezond verstand blijven gebruiken. Actuele en juiste informatie vindt u op www.rivm.nl en op www.rijksoverheid.nl. En heeft u vragen over de situatie in Zundert? Kijk op onze website www.zundert.nl of bel naar 076-599 5600.

Geniet vooral van de lichtpuntjes. Met de zomer in aantocht barst het hiervan. Zo gingen de vlag en tas afgelopen week bij heel veel geslaagden in onze gemeente in top. Van harte gefeliciteerd allemaal. Een prestatie in een hele bijzondere periode. Iets om met recht trots op te zijn! Het mooie weer breekt aan. Het EK is van start. En al moet ik bekennen geen voetbalkenner te zijn, hebben we die eerste wedstrijd toch maar mooi gewonnen!

Ik hoop met u van harte dat deze lichtpuntjes blijven komen en we een periode tegemoet gaan waarin we elkaar weer veel meer gaan ontmoeten!

Joyce Vermue

Burgemeester van Zundert

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/lieve-inwoners-beste-zundertnaren