21 december 2018

Het groot onderhoud van het gemeentehuis is gegund aan Maas-Jacobs Bouwbedrijf B.V. te Zundert. Dat maakt het college B&W vandaag op 21 december bekend. De werkzaamheden starten op maandag 24 december en zullen tot het najaar 2019 duren. In voorbereiding op het groot onderhoud, draaide burgemeester Poppe-de Looff zelf de deur van het gemeentehuis op slot.

 

Het gemeentehuis aan de Markt is het visitekaartje van de gemeente Zundert. Het pand met haar bijzondere gevel is toe aan groot onderhoud. De gemeenteraad heeft hiervoor op 13 maart jl. EUR 2.700.000 beschikbaar gesteld. Architect Erik Simonse van bureau Dhondt heeft het ontwerp gemaakt. Het pand krijgt onder meer toegankelijke en gastvrije ruimtes voor de dienstverlening aan inwoners. Op de eerste verdieping komt een eigentijdse moderne vergaderruimte voor de gemeenteraad en het college B&W.

 

Twaalf jaar heb ik in dit pand mogen werken. Ik heb zojuist de deur op slot gedraaid en het is nu aan de aannemer om hier een eigentijds gemeentehuis van te maken voor de inwoners en politiek van de gemeente,” aldus burgemeester Poppe-de Looff.

 

Van het gas af

Het verwarmen en koelen van het pand gebeurt straks op vernieuwde wijze. Het gemeentehuis gaat van het gas af en er worden warmtepompen geplaatst. Daarnaast worden er zonnepanelen op het dak geïnstalleerd. Wethouder duurzaamheid, milieu en afval Johan de Beer, ”Als gemeente willen wij een voorbeeld geven, door een duurzaam gebouw te creëren.”

 

Voor en door de gemeenschap

Het gemeentehuis is er voor de inwoners. Bijzonder is dan ook dat zo’n 65% van het werk wordt uitgevoerd door aannemers en onderaannemers uit de gemeente. “Gemeente Zundert bouwt in grote mate zelf aan een modern gemeentehuis. We zijn daar als bestuur met recht trots op,” aldus burgemeester Poppe-de Looff.

 

Bereikbaarheid tijdens de werken

De werkzaamheden starten op 24 december en zullen tot het najaar 2019 duren. Tijdens de bouw zal het pand aan de Bredaseweg 2 gebruikt worden als gemeentehuis. De raadsvergaderingen vinden in deze periode plaats in de Annakapel in Zundert. 

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/maas-jacobs-voert-groot-onderhoud-gemeentehuis-uit