30 maart 2022

Vandaag zijn jong en oud uit Wernhout samen gekomen om hun voetbalkooi te openen. Samen met vertegenwoordigers van de Dorpsraad Wernhout; VV Wernhout; gymnastiekvereniging Olympia; de Sint Jozef school, en wethouder Sport Twan Zopfi werd hier het eerste partijtje voetbal gespeeld.

Vanaf vandaag is Wernhout een voetbalkooi rijker: een vrij toegankelijk voetbalveld waar inwoners een balletje kunnen trappen. Wanneer ze willen. De voetbalkooi ligt achter de gymzaal en op het terrein van VV Wernhout.

Het idee voor een voetbalkooi komt van Dorpsraad Wernhout uit 2016. Zij wilde na aankleding van het Antoon Jurriensplein en aanleg van Jeu de Boulesbanen gaan voor de voetbalkooi. Dit zou vanuit de Doe-Projecten van de provincie kunnen worden gesubsidieerd. Maar na stopzetting van deze subsidie, moest naar andere mogelijkheden worden gezocht.

 

De verduurzaming van VV Wernhout versnelde het traject

Met het verduurzamingsproject bij de voetbalvereniging kwamen nieuwe mogelijkheden. “Dorpsraad, voetbalvereniging en gemeente waren het unaniem met elkaar eens dat dit de unieke kans was alsnog voor realisatie van de voetbalkooi te gaan. De gemeente en de voetbalvereniging hebben meegedacht en financieel gefaciliteerd in het mogelijk maken van de voetbalkooi. In de zomer van 2021 vonden de laatste werkzaamheden plaats om VV Wernhout van het gas af te halen. Hiervoor werd een grote ondergrondse warmtebuffer gebouwd. De voetbalkooi staat nu bovenop de grond waaronder de warmtebuffer zit”, aldus Cees Oostvogels van Dorpsraad Wernhout.

Dit is hoe wij in de gemeente Zundert het liefst een project realiseren: samen met organisaties en inwoners. De dorpsraad en VV Wernhout weten als geen ander waar het dorp behoefte aan heeft. En als gemeente ondersteunen wij hun inzet van harte. Ik hoop dat jong én oud van Wernhout hier nog heel veel partijtjes voetbal gaan spelen”, aldus wethouder Sport, Twan Zopfi.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/met-de-opening-van-de-voetbalkooi-gaat-wens-van-dorpsraad-in-vervulling