22 april 2021

De nieuwbouw op de locatie van Marczak & Bakx aan de Molenstraat 91, 93 en 95 is gestart. Het drie-verdieping-tellende, nieuwe ontwerp biedt ruimte voor 10 appartementen en twee winkelruimten op deze prominente locatie. Eerder vandaag gaf wethouder Kok het symbolische startsein voor dit project. Dit deed hij door de nieuwe entree van het appartementencomplex door te breken.

Het complex – op de hoek Molenstraat – Wilderstedijk - Prinsenstraat – bestond uit 2 appartementen, een grote winkel met showroom én opslag. Het complex ondergaat een grootschalige metamorfose: zo komt er onder andere een extra verdieping op het oorspronkelijke casco. Ook worden er, op eigen terrein, parkeerplaatsen aangelegd voor de 10 appartementen. De werkzaamheden nemen naar verwachting ruim één jaar in beslag.

 

Extra karakter voor entree van het centrum

‘Vanuit stedenbouwkundig oogpunt, gaat het hier om een belangrijke plek. Vanuit Wernhout gezien, markeert deze locatie de entree van het centrum van Zundert’, opent wethouder Ruimtelijke Ordening, Patrick Kok. ‘Ik ben blij met het ontwerp voor de nieuwe bebouwing. De nieuwbouw wordt weliswaar hoger dan andere gebouwen in de omgeving, maar de zorgvuldige architectuur geeft extra karakter aan de entree van het centrum. Daarnaast draagt het behoud van het oorspronkelijke casco enorm bij aan de duurzame ontwikkeling van het centrum’, besluit Kok.

 

De stofdoek erdoorheen

Ook Marczak & Bakx is blij dat het project is gestart: ‘Het is een uniek project: kopers hebben namelijk de mogelijkheid hun appartement op één adres af te laten bouwen. Dit houdt in dat de volledige inrichting én afwerking besproken kan worden met één persoon, op één locatie. De appartementen zijn dus volledig instapklaar op te leveren. Een kwestie van de stofdoek erdoorheen én je kunt er gaan wonen’, aldus Marczak – Bakx.

 

Bestemmingsplan

De nieuwe bebouwing past binnen het geldende bestemmingsplan. Om het ontwerp af te stemmen met de omgeving, is een uitgebreide omgevingsdialoog gevoerd.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/metamorfose-op-de-hoek-van-de-molenstraat-is-gestart