18 mei 2021

Vandaag 18 mei hebben scholen en kinderopvangcentra in de gemeente Zundert een nieuwe stap gezet op weg naar een rookvrije samenleving. Zij onthulden samen met kinderen de Rookvrije Generatie borden om te benadrukken dat hun schoolplein of kinderopvang rookvrij is.

 

Sinds 1 augustus 2020 moeten onderwijsterreinen rookvrij zijn. Een rookvrij onderwijsterrein is geheel rookvrij voor alle leerlingen, studenten, personeel, ouders, bezoekers en leveranciers. Het rookverbod geldt altijd; 24 uur per dag, 7 dagen per week. Een rookvrij terrein is de buitenruimte die tot de locatie behoort: het school- of onderwijsplein. Het is belangrijk dat het goed zichtbaar is dat een terrein rookvrij is. Zo is het voor iedereen duidelijk dat er niet gerookt mag worden. En kunnen mensen elkaar hier op aanspreken. Op die manier ontstaat er een nieuwe norm.

Gemeente, GGD, scholen en kinderopvang willen een sterk signaal afgeven over het belang van rookvrije omgevingen en nogmaals benadrukken dat onderwijsterreinen rookvrij zijn. Daarom onthullen zij vandaag de Rookvrije Generatie borden bij hun school of kinderopvang. “Het is alom bekend dat roken schadelijk is voor de gezondheid. En al helemaal voor jonge kinderen. Daarom is het zo belangrijk dat we werken aan een rookvrije generatie én samenleving. Vandaag hebben we weer een goede stap in die richting gezet,” aldus Twan Zopfi, wethouder Zorg & Sociaal Domein.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/op-naar-een-rookvrije-gemeente