09 september 2022

Vanwege hun 12-jarige lidmaatschap van de gemeenteraad in Zundert ontvingen Ad van Exsel en Ellie Kools een Koninklijke Onderscheiding. Zij mogen zich nu lid in de Orde van Oranje Nassau noemen.

 

Burgemeester Vermue reikte de onderscheiding uit tijdens het raadsuitje ter gelegenheid van de Nationale Dag van de Democratie.

 

Ad van Exsel

De heer van Exsel zit namens Dorpsbelangen sinds 2010 in de gemeenteraad van Zundert. Hij heeft drie ambtsperioden vervuld als lid van de gemeenteraad. Hij is in die periode lange tijd lid van de commissie Grondgebied en lid van de rekenkamer commissie. De heer van Exsel wordt gekenmerkt als een professioneel en vakkundig raadslid, die de verbinding zocht. Hij gaat nu verder als burgerlid.

 

Ellie Kools

Mevrouw Kools nam in 2010 de raadszetel aan namens Agrarisch Belang. De partij, die later doorging als ONPL. Ook mevrouw Kools heeft drie ambtsperioden vervuld als lid van de gemeenteraad. Ze nam sinds 2014 deel aan de werkgeverscommissie, commissie functioneringsgesprek burgemeester en later de vertrouwenscommissie benoeming nieuwe burgemeester. Mevrouw Kools wordt omschreven als een gedreven politica die beslagen ten ijs komt. Mevrouw Kools is nu wethouder in het college van B&W.

 

 

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/oud-raadsleden-ad-van-exsel-en-ellie-kools-ontvangen-koninklijke-onderscheiding