12 november 2021

Na een succesvolle pilot in Wernhout, plaatsen wij nu ook Pet Pots in Achtmaal, Rijsbergen, Klein Zundert en Zundert. Er komen 31 ondergrondse afvalcontainers voor hondenpoep, verspreid over de vier kerndorpen. Op deze manier wordt het hondenbezitters makkelijk gemaakt om hondenpoep op te ruimen. Én wordt de inhoud op een duurzame manier verwerkt tot grondstof.

De Pet Pot werkt als volgt: een hondenbezitter ruimt de poep op met een zakje, gaat naar een Pet Pot, opent deze met het voetpedaal én gooit het zakje hierin. Bij de containers komt een dispenser met poepzakjes. Hondeneigenaars hoeven dus niet meer naar uitgiftepunten voor de zakjes. Eenvoudig toch?

Het college is enthousiast om meer Pet Pots te plaatsen. Wethouder Johan de Beer zegt hierover: ‘Inwoners ergeren zich enorm aan hondenpoep. Wie heeft niet een keer vieze schoenen gehad omdat ze in de hondenpoep trapte? Deze innovatieve containers blijken een effectieve manier om overlast van hondenpoep te voorkomen.’

 

Verspreid over de kerndorpen

Er is eerder onderzoek gedaan waar de meeste overlast van hondenpoep is. In afstemming met de dorpsraden zijn vervolgens de locaties voor de Pet Pots bepaald. De pet pots worden verspreid geplaatst over een periode van 4 jaar.

 

Van poep naar grondstof

De inhoud wordt op een duurzame manier verwerkt tot grondstof. Deze grondstoffen kunnen gebruikt worden voor een nieuw leven zoals: opwekken biogas en hergebruik van fosfaatrijke stromen.

 

Al 3.000 kg hondenpoep opgehaald

Dat blijkt uit de evaluatie van de pilot, waarbij 6 Pet Pots in Wernhout zijn geplaatst. Hondenbezitters wisten de containers dus goed te vinden en het is handig te gebruiken. De overlast is een stuk minder geworden.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/pet-pots-in-alle-kernen-na-groot-succes-in-wernhout