01 november 2018

Wat zijn de parels van Rijsbergen? Vanochtend vond de aftrap plaats van het project Storytelling in Rijsbergen. Zeven studenten van de Breda University of Applied Sciences gaan in de komende maanden op zoek naar de verhalen achter de rijke cultuur en historie van Rijsbergen. Deze verhalen kunnen vervolgens de basis vormen voor activiteiten zoals voorstellingen, themadagen en rondleidingen.

Wethouder Cultuur, Twan Zopfi, gaf vanochtend de officiële aftrap van het project. Dit werd gedaan bij het beeld van ‘Koe Victoria 2’ in de Nassaustraat. Achter dit beeld schuilt een eerste verhaal. Wat zegt dit beeld over Rijsbergen? Charles Luijten, de man achter de standbeeld, kwam langs en vertelde waarom dit beeld in deze wijk staat; de plek waar de eerste Boerendagen werden georganiseerd. De zeven studenten gaan met dit en vele andere onderwerpen in de komende maanden aan de slag. Hiervoor zullen zij inwoners benaderen en met vertegenwoordigers van organisaties in gesprek gaan.

Hoe mooi is het als we verhalen over Rijsbergen ontdekken? Oude verhalen weer oppoetsen en tot leven brengen in een evenement of voorstelling? Ik ben erg benieuwd wat dit project oplevert. Het is vooralsnog een pilot. Op basis van de ervaringen en resultaten wordt het project geëvalueerd en wordt er besloten om het al dan niet uit te breiden naar de andere dorpskernen van de gemeente Zundert,” aldus wethouder Zopfi.

 

Studenten trekken vanaf 2 november het dorp in

Vanaf vrijdag 2 november trekken de studenten Rijsbergen in. Ze verspreiden huis-aan-huis ansichtkaarten om verhalen op te kunnen halen. Op 21-22-23 november zijn ze buiten op straat om met inwoners in gesprek te gaan aan de hand van grote kaart van het dorp. Daarnaast organiseren zij een paar bijeenkomsten en nemen ze interviews af. Wilt u in contact komen met de studenten? U kunt ze bereiken door een e-mail te sturen naar hetverhaalvanrijsbergen@gmail.com.   

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/studenten-gaan-op-zoek-naar-de-parels-van-rijsbergen