23 november 2018

Een vitaal landschap en groene burgerinitiatieven zijn belangrijke beleidsthema’s binnen de gemeente Zundert. Om de prioriteit van deze thema’s te onderstrepen, informeren wij onze inwoners graag over de mogelijkheden tot het verkrijgen van extra subsidies rond natuur en samenleving.

 

Leefgebied van de bij

Initiatieven die het voedselaanbod voor bijen in het agrarisch gebied vergroten, kunnen tot maximaal €25.000 subsidie aanvragen bij de Provincie Noord-Brabant. De afgelopen periode zijn er in onze gemeenten een aantal mooie initiatieven ontstaan rond het leefgebied van de bij. Heeft u mooie ideeën om het leefgebied van de bij te verbeteren, neem contact op met de Provincie. Klik hier voor meer informatie rond deze subsidie.

 

Ondernemen met natuur

Ondernemers, inwoners en landgoedeigenaren met goede ideeën om natuur te beheren of te ontwikkelen en daarmee geld te verdienen maken kans om in aanmerking te komen voor provinciale subsidie. Projecten die gericht zijn op: het beheren van de natuur, de aanleg van nieuwe natuur, de biodiversiteit van de landgoederen en het opstellen/uitvoeren van een businessplan rond natuur en landschap, zijn subsidiabel. Ondernemers, inwoners of landgoedeigenaren met dergelijke projecten, kunnen subsidie krijgen tot maximaal 75% van de kosten (tot €75.000). Klik hier voor meer informatie rond deze subsidie.

 

Schoolplein van de toekomst

Scholen die hun plein groener willen maken, kunnen in aanmerking komen voor subsidie van de Provincie Noord-Brabant. Groene schoolpleinen zijn gezond, aantrekkelijk, leerzaam en klimaatbestendig. Via de subsidieregeling ‘Schoolpleinen van de toekomst’ is maximaal €14.000 subsidie beschikbaar. Subsidie aanvragen kan tot december 2019. Klik hier voor meer informatie rond deze subsidie. 

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/subsidiemogelijkheden-voor-initiatieven-natuur-en-samenleving